Partizan i Zvezda, audicija za centra - sedmorica koji se razmatraju!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 17.10.2021.
10:11
Izvor: Sportske.net

Ko bi mogao da stigne u Beograd?

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda tragaju za centrom koji bi mogao da im donese kvalitet u reketu, biće to veoma teško imajući u vidu manjak centara na tržištu, ali je sada pravo vreme za realizaciju transfera jer je veliki broj igrača dobilo otkaz u NBA ligi i neće igrati za klubove za koje su se borili tokom ovog leta. 

Već smo pisali o Džalilu Okaforu koji je, navodno, bio meta Partizana, ali je jasno da bi veoma teško stigao među crno-bele jer je imao preko 2 miliona dolara u prethodnoj sezoni i mogao bi da sačeka drugi NBA tim.

Ko je još slobodan?

Realnije mete Crvene zvezde i Partizana su igrači koji se nisu u potpunosti afirmisali u NBA ligi, a jedan od njih jeste Redži Peri. Ovaj košarkaš je dobio otkaz od Detroita koji ima ogroman broj igrača, a imajući u vidu da ima samo 21 godinu mogao bi dosta da napreduje u Evropi. 

U prethodnoj sezoni je imao 3 poena i 2,8 skokova po meču za Bruklin Netse. 

Hari Džajls je još jedan od igrača koji su zanimljivi, ima 23 godine, igrao je Letnju ligu za Kliperse gde je bio najbolji skakač sa preko 7 skokova u proseku, iako je igrao samo 13 minuta po meču. 

Golden Stejt Voriorsi su otpustili nekoliko igrača među kojima je i Džordan Bel. On je igrao Letnju ligu za Voriorse, postizao je tri poena po meču, ali je igrao svega osam minuta u proseku. Ovaj 26-godišnji košarkaš je igrao za Golden Stejt, Minesotu, Memfis i Vašington. 

Kada se radi o Crvenoj zvezdi, često ste mogli da čujete da je Norvel Pele (28, 208) u žiži interesovanja, ali će crveno-beli imati konkurenciju u Žalgirisu. 

Norvel Pele je svoju karijeru gradio kroz razvojnu NBA ligu, libanski Homenetmen, Varese i Torino. U NBA ligi je branio boje Filadelfije, Bruklina, Sakramenta i Njuјorka. 

Drugi koji se povezivao sa Zvezdom je centar koji je dobio otkaz u Lejkersima, Kameron Oliver (25), odlični defanzivni košarkaš koji ima 203cm i 108 kilograma. 

Klub nema Bizmark Bijombo (29), igrač koji je već deset godina igrao u NBA ligi, takođe odličan defanzivac koji je nastupao za Šarlot, Toronto i Orlando, odigrao čak 702 utakmice u NBA ligi. 

Prošle sezone je bio i starter na 36 mečeva, prosečno je beležio 5 poena i 5,3 skokova. Ipak, reklo bi se da se radi o najnerealnijoj meti u ovom trenutku za oba tima. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke