Sad je i 9. mesto na vidiku - Partizan ima bolji međusobni skor od Baskonije i bolji raspored!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Nova šansa pojavila se sinoć za crno-bele.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Partizana sinoć je u fantastičnoj atmosferi u ''Štark areni'' savladala špansku Baskoniju sa 87:83 i zadržala šanse da se plasira u plej-in.

Iako deluje da bi deseto mesto moglo da bude maksimalni domet Partizana u preostala četiri kola, pobeda nad Baskonijom je vratila nadu da ni deveta pozicija ne bi bila nedostižna, a sa njom i uloga domaćina u plej-inu.

Devetu poziciju upravo drži Baskonija, koja sada ima dve pobede više, ali Partizan od sinoć ima bolji međusobni skor, s obziro da je u prvom delu sezone jesenas poražen sa samo poenom razlike u Vitoriji. To znači da ako na kraju ligačkog dela sezone ove dve ekipe budu imale isti broj pobeda, Partizan bi bio bolje plasiran.

To, naravno, neće biti nimalo lako, ali ne i nemoguće. 

Dakle, neophodno je da crno-beli u preostala četiri kola ostvare bar dve pobede više od Baskonije, a povoljna okolnost za crno-bele je što će čak tri meča odigrati na svom terenu, uz gostovanje poslednjeplasiranoj Albi, dok će Baskonija čak tri puta gostovati.

Pa, da pogledamo uporedni raspored jednih i drugih:

31. kolo: Partizan - Real Madrid, Žalgiris - Baskonija

32. kolo: Partizan - Olimpijakos, Baskonija - Efes

33. kolo: Alba - Partizan, Real Madrid - Baskonija

34. kolo: Partizan - Valensija, Virtus - Baskonija.

Ako Partizan odbrani svoj teren, pre svega sutra protiv Reala, sve je moguće, pa i to deveto mesto. Ali, treba imati u vidu da i Bajern opasno preti crno-belima, a ima i bolji međusobni skor od Partizana.

Bajern večeras gostuje Valensiji, za Partizan bi bilo povoljnije da Valensija trijumfuje u tom meču, a u preostala četiri kola Bajern igra kod kuće protiv Makabija, Barselone i Panatinaikosa, pa gostuje Monaku u poslednjem kolu.

Vrlo je verovatno da bi Bajern do kraja mogao da ostane izjednačen sa Partizanom, što bi crno-bele moglo da ostavi ispod crte. Zato je veoma važno stići Baskoniju...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke