Partizan iz ponora do nove pobede i liderske pozicije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.12.2021.
22:27
Izvor: Sportske.net

Još jedan dramatičan meč u Evrokupu odigrali su crno-beli.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U utakmici sedmog kola Grupe A Evrokupa, košarkaši Partizana su posle velike borbe i preokreta u samom finišu meča savladali ekipu poljskog Slaska sa 75:73!

Baš kao i za vikend protiv Cedevita Olimpije, Partizan je i večeras nastupio bez povređenog Kevina Pantera, dok kapiten Rade Zagorac skoro da nije ulazio u igru.

Ekipu je ponovo bodrio trofejni trener Duško Vujošević, a tokom meča je odata pošta Harisu Brkiću, nekadašnjem košarkašu Partizana koji je preminuo na današnji dan pre 21 godine.

Crno-beli su imali dosta problema u šutu za tri poena tokom prve deonice, sve do finiša tog dela igre, kada je Trifunović probio led i doneo Partizanu vođstvo od 17:15.

U drugoj deonici se razigrao Gregor Glas i preuzeo glavnu ulogu u napadu, pa je Partizan stekao i deset poena prednosti, bilo je 35:25. Međutim, ponavlja se ono što se pokazuje kao slabost ove ekipe Partizana, da vrlo lako ispusti stečenu prednost, pa je ekipa Slaska, predvođena Ramljakom do poluvremena smanjila na 37:35.

Slično se ponovilo i u trećoj četvrtini, kada je Partizan poveo sa 52:44, ali gosti opet tope tu razliku i na ulasku u poslednji kvartal crno-beli su imali samo dva poena prednosti - 54:52.

Na sve se nadovezala i povreda Uroša Trifunovića, koji je ipak u fnišu meča ''stegao zube'' i zavijene glave ponovo izašao na parket. Ali, kako se meč bližio kraju, sve veća nervoza se uvlačila u redove Partizana i na dva minuta pre kraja ekipa Slaska pravi preokret i dolazi do vođstva od 73:68!

Posle tajm-auta, Avramović na minut i po pre kraja smanjuje na 73:70, a onda gosti traže tajm-aut.

Partizan je uspeo da se odbrani, ali ne i da realizuje naredni napad, Ledej je promašio šut za tri poena. Nova šansa za crno-bele ukazala se na dvadeset sekundi pre kraja kada je Dangubić iznudio prekršaj i smanjio sa linije penala na 73:72!

Drama je dostigla kulminaciju!

Međutim, crno-beli osvajaju loptu, Dangubić na pet sekundi pre kraja ponovo poentira i Partizan je poveo sa 74:73.

Usledio je još jedan tajm-aut gostujućeg tima koji je imao priliku da dobije ovaj meč. Međutim posle solo prodora Poljaci gube loptu i Partizan je nekako uspeo da se izbori za novu pobedu kojom se izdvojio na čelu tabele!

Gregor Glas je sa 18 poena bio najefikasniji u Partizanu, Trifunović je upisao 12, a Ledej i Avramović po deset poena. Čovek odluke Nemanja Dangubić je meč završio sa šest poena.

Ekipu Slaska je predvodio Kerem Kanter sa 21 poenom.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke