Partizan izgubio i derbi, slavlje Cibone u produžetku!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.03.2021.
21:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaški ''klasik'' bio je rezultatski veoma zanimljiv i uzbudljiv, ali kada je Partizan u pitanju - ništa novo.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

U derbiju 20. kola ABA lige, košarkaši Partizana su večeras posle produžetka poraženi na svom trenu od zagrebačke Cibone rezultatom 90:87 (80:80 u regularnom toku).

Ovo je Partizanov šesti uzastopni poraz u ABA ligi, ukupno dvanaesti, a Cibona je stigla do šestog trijumfa, važnog za opstanak u ligi.

Pred početak utakmice odata je pošta preminulom Milenku Savoviću, legendarnom košarkašu Partizana.

Crno-beli su nešto bolje započeli meč, poveli su sa 19:13, ali onda sledi Cibonina serija 13:0, za vođstvo gostiju od 26:19 početkom druge četvrtine.

Nakratko je Rašon Tomas sa linije slobodnih bacanja prekinuo tu seriju, ali Cibona je, predvođena raspoloženim Prkačinom i Nakićem, uspela da ubrzo stekne i dvocifrenu prednost (33:22, pa 35:24).

Tek tada se Partizan budi zahvaljujući Urošu Trifunoviću, koji pogađa trojku, potom je bio precizan i sa linije penala kao i mladi Radovanović, a sve je začinio atraktivnim zakucavanjem kojim je Partizan prišao na četiri poena zaostatka.

U samom finišu druge četvrtine, Cibona ne koristi naredni napad, a na drugoj strani mladi Stefanović pogađa trojku uz zvuk sirene i prednost gostiju je na poluvremenu bila minimalna - 37:36.

Starsport

Početkom treće deonice, Partizan je konačno uspeo i da povede, stigao je i do ''plus sedam'' - 54:47, ali Cibona se nije predavala, Nakić je sjajno šutirao trojke, odličan je bio i Prkačin, pomagao i iskusni Planinić, pa je Cibona početkom poslednje četvrtine povela sa 69:67, a odmah zatim je tu prednost uvećala na 74:69.

Ali, Partizan je večeras imao veoma raspoloženog Uroša Trifunovića, uz koga je odgovornost u napadu preuzimao i Rašon Tomas, pa Partizan serijom 8:0, ponovo dolazi do prednosti - 77:74, kada je pogodio i Jaramaz.

Ipak, u poslednji minut se ušlo minimalnim vođstvom Partizana (78:77) i bilo je jasno da nas čeka dramatičan finiš derbija.

Na 30 sekundi pre kraja, Nakić ne pogađa trojku, posle čega je Jaramaz iznudio prekršaj i pogodio oba bacanja za ''plus tri'' - 80:77.

Usledio je tajm-aut Cibone, pa sedma trojka Nakića na utakmici, za izjednačenje na 80:80, devet sekundi do kraja.

Partizanu je ostao još jedan napad, ali Jaramaz ne pogađa trojku, pa se ušlo u produžetak!


Cibona sa više koncentracije i energije ulazi u dodatnih pet minuta, Zagrepčani su srekli tri poena prednosti u prva dva minuta, poenima Drežnjaka za 84:81.

Usledili su promašaji Trifunovića i Jaramaza, pa faul Tomasa nad Planinićem, koji pogađa sa linije slobodnih bacanja za 86:81 u korist Cibone.

Poenima Pejdža, Partizan na ulasku u poslednji minut prilazi na 86:84, ali precizan je i Prkačin na drugoj strani sa linije penala, doduše samo prvi put i Cibona je stigla na ''plus tri'' - 87:84. Partizan uzvraća zakucavanjem Dangubića za 87:86 na 28 sekundi pre kraja.

Usledio je faul nad Drežnjakom, koji je oba puta precizan, za razliku od Jaramaza koji na 16 sekundi pre kraja pogađa samo jedno bacanje. Potom greše gosti, Partizan je imao priliuku za pobedu, ali Tomas pravi početničku grešku i tu je priča praktično bila završena.

Nakić i Prkačin su sa po 23 poena bili najbolji u Ciboni, Planinić ih je pratio sa 15, a u Partizanu 20 poena Trifunovića, 15 Tomasa, 14 Jaramaza...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke