Partizan je počeo pripreme, ali Trinkijeriju još nije do sporta...

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.05.2020.
20:08
Izvor: Sportske.net

Razlozi su svima razumljivi posle svega što se dešavalo proteklih meseci i što, nažalost, još uvek nije potpuno završeno...

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Trener Partizana Andrea Trinkijeri je veći deo aktuelne košarkaške pauze proveo u Italiji, gde se i sada nalazi i gde je bio svedok užasnih posledica pandemije koronavirusa.

Iako su njegovi igrači u ponedeljak počeli sa treninzima na otvorenom, Trinkijeri priznaje da mu i dalje nije do sporta...

''Trudim se da se ne žalim, dajem sve od sebe da se ne osećam razočarano. Odlučio sam da ne želim da se osećam tako. U oba takmičenja smo bili prvoplasirani, ali u ovom trenutku zdravlje je najvažnije. Govoriti o sportu je trenutno beskorisna vežba, to je marginalna tema trenutno", objašnjava Trinkijeri u razgovoru za italijanski ''La Provincia di Como''.

Cela košarkaška Evropaće ostati u neizvesnosti do 24. maja, kada se očekuje odluka Evrolige o eventualnom nastavku takmičenja i načinu na koji bi to moglo da se dogodi.

"Sve ćemo bolje razumeti sredinom meseca. ABA liga bi trebalo da se uskladi sa Evrokupom i Evroligom, ali nisam siguran da možemo da nastavimo. Čak i ako bi se to dogodilo, možda na jednom mestu, bilo bi čudno i apsolutno nova stvar. Bilo bi isto, naravno, za sve timove", rekao je Trinkijeri.

Govoreći o svom timu, istakao je šta je Partizanov najveći kvalitet bio ove sezone.

"Važno je reći da imamo grupu igrača koji su odradili temeljan posao otkako smo se okupili. Nismo najjači tim, nismo ni tim sa najvećim talentom, ali smo tim koji nikada ne odustaje i ne želi da izgubi.

Na početku je bilo poteškoća, koje smo prevazišli radom. Imali smo 11 gostovanja na početku, potom se selili u Štark Arenu. Za prvu utakmicu protiv Uniksa u četvrtfinalu Evrokupa prodato je bilo već preko 20.000 karata", rekao je Trinkijeri.
-
Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boranin
Wednesday, 06.05.2020
21:16

Kako li ce se oseca gospodin Trinkijeri kad sazna da je Zvezda novi-stari ucesnik?!Inace sve je lepo objasnio?!