Partizan kao da je proklet, kraj košmarne sezone crno-belih, Mega zasluženo u finalu

Autor: Darko Mitrović
subota 05.06.2021.
21:49
Izvor: Sportske.net

Bezbroj pehova sa povredama crno-belih tokom čitave sezone, večeras je sve kulminiralo.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Mege prvi su finalisti plej-ofa Košarkaške lige Srbije, pošto su večeras u majstorici na svom terenu savladali Partizan rezultatom 82:68.

Mega sada čeka boljeg iz drugog polufinala, Crvenu zvezdu ili Borac iz Čačka, a crveno-beli iz Beograda vode sa 1:0 u pobedama.

Tim Vlade Jovanovića večeras je bio znatno bolji rival, zasluženo je trijumfovao, a Partizan su, kao i u najvećem delu sezone, opet pratili maleri. Tokom meča, povređeni su Erik Mika na kraju prvog poluvremena, pa Markus Pejdž u trećoj i Nemanja Dangubić u četvrtoj četvrtini, a ako se tome doda da su zbog povreda odsutni i Rašon Tomas i Trej Dreksel, a da je Vil Mozli morao zbog porodičnih problema da otputuje u Ameriju, jasno je u kakvom sastavu su crno-beli završili ovaj meč.

Ali, to ne umanjuje pobedu Mege, koja je imala sasvim solidnu prednost i tokom prvog poluvremena dok su u sastavu Partizana bili i Mika, i Pejdž, i Dangubić.

Za razliku od domaćina, Partizan večeras nije imao šuterski raspoložene igrače izuzev Jaramaza i Mike, koji su zajedno postigli 25 od 35 poena crno-belih u prvom poluvremenu. Pridružio im se donekle kapiten Veličković u nastavku, ali ostatak ekipe, pre svih Trifunović, Perkins, Zagorac... bio je potpuno nemoćan u napadu.

Mega je konstantno održavala prednost koja se uglavnom kretala oko osam poena razlike, ali je u drugom poluvremenu, posle pomenutih Partizanovih problema i duplirana. Posebno je bio raspoložen Kazalon sa 18 poena, Simonović je upisao 17 uz devet skokova, Cerovina i Petrušev po 14 poena Petrušev uz devet skokova.

U Partizanu Jaramaz 19, Mika je ostao na 12 poena iz prvog poluvremena.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke