Partizan "kockao" +20, ali je rešio Igokeu za finale ABA Superkupa

Autor: Mladen Heleta
utorak 19.09.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

Za trofej protiv Budućnosti ili SC Derbija.

Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga
Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Partizana prvi su finalisti ABA Superkupa u Podgorici.

Crno-beli su u polufinalu savladali Igokeu rezultatom 91:84 i u meču za trofej će se sutra sastati sa boljim iz drugog polufinala između podgoričkih timova Budućnosti i SC Derbija.

Partizan nije baš rutinski izašao na kraj sa ekipom iz Laktaša, a činilo se da hoće posle 20 minuta igre. Najveći posao je napravio u prvoj deonici, nakon koje je bio na +14, dok je na poluvreme otišao sa +20 (51:31).

U nastavku se srpski tim opustio, igrači sa klupe nisu opravdali poverenje, Igokea je pretila u finišu, ali presudio je "suvi kvalitet".

Smailagić je ubacio 15 poena za pobednički tim, Panter je dodao 13, Kaminski 12, a Doužer 11 poena.

Igokeu je predvodio Jeremić sa 23 poena, Nikolić je imao 13 poena i 11 skokova.

Željko Obradović je meč otvorio sa petorkom – Dožijer, Panter, Trifunović, Ledej i Kaminski, a ova postava je krenula žestoko.

Kaminski je odmah ubacio pet poena, nadovezao se i Panter, pa je Partizan već posle osam minuta igre vodio sa 20:11.

Šampion AdmiralBet ABA lige je još više pojačao u poslednjih 120 sekundi prve deonice, Igokea nije to mogla da prati, rascpucao se Panter, Smailagić je imao nekoliko dobrih poteza, pa je prednost otišla na velikih 27:13 na prvoj pauzi.

U drugoj četvrtini je Partizan održao ubedljivu prednost, a u igru je ušao i jedan od srpskih heroja sa Svetskog prvenstva Aleksa Avramović i dobio ovacije u Morači. Sve je Aleksa začinio trojkom uz zvuk sirene u poslednjem napadu u prvom poluvremenu, za +20.

Drugo poluvreme je dobra opomena za Željka Obradovića, čiji rezervisti nisu bili na potrebnom nivou. Igokea je imala seriju od 10:0 na startu poslednjeg perioda, ali je taj nalet odbio Alen Smailagić sa šest vezanih poena. Potom je Igokea prišla i na -7, a Trifunović je odmah odgovorio trojkom i prelomio ovaj susret.

Panter skoro da nije ni ulazio u nastavku, Doužer je sa nekoliko sjajnih poteza pokazao šta se može očekivati od njega kada sezona krene i kada uđe u top formu, Obradović je ravnomerno rasporedio minutažu, pa crno-beli ipak "neokrznuti" čekaju rivala za sutrašnji finalni duel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke