Dvoipočasovna drama u ''Areni'' - Novi produžetak i nova pobeda Partizana!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Drugi put uzastopno pobednik je rešen posle produžetka!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još jedan dramatičan evroligaški meč odigrala je večeras ekipa Partizana pred svojim navijačima u ''Štark areni''!

Posle pobede nad Panatinaikosom u četvrtak, Partizan je večeras u 12. kolu Evrolige ugostio ekipu Monaka i opet je morao da igra produžetak. Dva i po sata je trajala ova utakmica puna obrta, na kraju - 72:72 u regularnom toku meča, a posle dodatnih pet minuta 89:85 za crno-bele koji su stigli do šestog trijumfa u sezoni!

Crno-beli su odlično započeli utakmicu, predvođeni Kaboklom i kapitenom Kevinom Panterom poveli su sa 11:2 i ne samo zbog rezultata, nego i energije u odbrani, odličnog skoka, izgledalo je da se situacija savršeno odvija za ekipu Partizana.

A onda je Saša Obradović zatražio prvi tajm-aut, Kaboklo brzo pravi drugi faul zbog čega je izašao iz igre i odjednom se sve poremetilo u igri Partizana. Ni skok više nije dobro funkcionisao, stao je i šut Kevina Pantera koji je u pojedinim trenucima i previše solirao, pa se prednost Partizana brzo istopila.

Imali su crno-beli i sreće jer ni gosti nisu bili šuterski raspoloženi, a Korneli je za kratko vreme promašio čak dva čista ''zicera''. Partizan je uspeo da prvu deonicu reši u svoju korist sa 16:13, ali su se problemi nastavili i u drugoj deonici, u kojoj je Monako uspeo da preuzme vođstvo.

Sve dok se Kaboklo nije vratio u igru, Partizan je izgledao bezidejno u napadu, a Brazilac je vrlo brzo vezao četiri nova poena i crno-beli nisu dozvolili gostima da se rezultatski odlepe.

Na poluvremenu je bilo 35:32 za Monako, i to uz samo 38 procenata u šutu iz igre za gostujući tim. 

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dodatni problem za Partizan bila je i treća lična greška Bruna Kabokla pred kraj druge, a onda i Alena Smailagića početkom treće deonice, pa je trener Željko Obradović morao da baci u ''vatru'' i Balšu Koprivicu.

Drugo poluvreme je Monako nešto bolje počeo, stigli su gosti do pet poena prednosti, ali je Partizan uspeo da odgovori.

Trojkama Nanelija, pa još jednom Panterovom, i to uz faul Lojda, Partizan je napravio seriju 7:0 i nakratko poveo sa 43:41, ali gosti brzo uzvraćaju svojom serijom 5:0 i trojkom Motejunasa vraćaju prednost na svoju stranu.

Usledio je period ravnopravne borbe do kraja trećeg kvartala, a Partizan je preko Nanelija, Doužera i Pantera u svom poslednjem napadu u ovom delu igre promašio čak tri otvorena šuta za tri poena i tako uzalud ''bacio'' ofanzivne skokove Zeka Ledeja.

Prema tome, u poslednjih deset minuta igre se ušlo rezultatom 51:51.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Četvrti kvartal otvorio je Pi Džej Doužer svojim poenima, uzvratio je Majk Džejms sa linije penala. Zatim Anđušić postiže važne poene za crno-bele, na drugoj strani Džejms ne pogađa, što kažnjava Doužer svojom trojkom za 58:53 u korist Partizana!

Posle tajm-auta Saše Obradovića, Anđušić je iznudio i tehničku grešku Majka Džejmsa i odveo crno-bele na šest poena razlike. I po ko zna koji put od početka meča, taman kada crno-beli uspostave kontrolu na terenu, dogodi se neki problem, uglavnom sa faulovima. Ovoga puta je dosuđena četvrta lična greška Kaboklu koji je morao opet na klupu, na oko sedam minuta pre kraja meča.

Ušao je Smailagić, a Doužer svojim novim poenima donosi vođstvo Partizanu od osam poena razlike - 61:53. Brzo se ta prednost prepolovila i Željko Obradović je morao da traži tajm-aut.

Nije vredelo, Ledej pravi četvrti faul, Džejms na drugoj strani pogađa trojku za 65:64 i trener Partizana je potrošio i drugi tajm-aut.

Naneli je zatim iznudio faul, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, pa Motejunas na drugoj strani donosi izjednačenje Monaku - 66:66 na oko dva minuta do kraja meča.

Kaboklo je potom sa linije penala vratio minimalnu prednost crno-belima, a na ulasku u poslednji minut meča odlična odbrana Partizana i greška Okoboa. Posle promašaja Pantera na drugoj strani, Pi Džej Doužer osvaja loptu i otvara kontru Panteru koji ovoga puta ne greši - 70:66 za Partizan!

Usledio je tajm-aut gostiju i trojka Majka Džejmsa, a na deset sekundi do kraja Braun faulira Nanelija koji sa linije penala pogađa za 72:69.

Posle još jednog tajm-auta Saše Obradovića, Partizan ne pravi faul i dozvoljava Majku Džejmsu da pogodi trojku za izjednačenje - 72:72!

Dve sekunde je ostalo još do kraja meča, Panter je pokušao, neprecizno, iako je Naneli bio u boljoj poziciji. Igraće se dodatnih pet minuta!

Panter mnogo bolje ulazi u dodatnih pet minuta, svojom trojkom je doneo četiri poena prednosti crno-belima na oko dva i po minuta do kraja, ali sada Motejunas ne dozvoljava Partizanu da se odlepi.

Kaboklo je vratio ''plus četiri'' Partizanu, ali odmah pravi peti faul i za njega je utakmica tada bila završena.

Džejms je sa linije penala smanjio na 82:79, ali Panter gubi loptu, Braun dolazi do lakih poena. Da sve bude još teže, Smailagić pravi faul u napadu, a Džordan Lojd donosi vođstvo Monaku - 82:83.

Pi Džej Doužer uzvraća, Monako ne koristi sledeći napad, ali Doužer zatim uspeva da iznudi faul Blosomgejma, doduše tek posle pregledanog snimka. Međutim, sa linije penala pogađa samo jedno slobodno bacanje za 85:83 na 37 sekundi do kraja.

Motejunas je promašio na drugoj strani, a na deset sekundi do kraja sudije pokazuju nesportski faul Motejinasu nad Smailagićem. On pogađa oba puta, a na 1.1 sekundi do kraja Motejunas smanjuje na 87:85.

Partizan je izveo loptu, sudije odmah prekidaju igru, zbog spornih kontakata i samo su dodatno produžili ovu dramu. Lopta opet za Partizan, posle čega Džejms pravi faul nad Nanelijem i tu je ovaj meč konačno  rešen.

Kevin Panter sa 25 poena najefikasniji u Partizanu, Džejms Naneli 23. U ekipi Monaka Motejunas najefikasniji sa 23 poena, Džejms 16 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke