Partizanovih 110 na startu sezone, Anđušić ''sipao'' trojke bez promašaja!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.10.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Crno-beli ubedljivim trijumfom započeli novu sezonu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana uspešno su započeli novu sezonu u AdmiralBet ABA ligi, u kojoj imaju ulogu branioca titule.

Pred 13.653 gledalaca u ''Štark Areni'' u Beogradu, Partizan je večeras rutinski savladao ekipu Mornara iz Bara rezultatom 110:78, a usput je trener Željko Obradović iskoristio priliku da odmori neke od ključnih igrača, poput Zeka Ledeja koji nije ni bio u sastavu, kao i kapitena Pantera i Uroša Trifunovića koji nisu igrali tokom prvog poluvremena.

Gosti iz Bara nisu imali šta da izgube večeras, pa su rasterećeno započeli utakmicu, a to se videlo i po njihovim trojkama koje su u uvodnim minutima meča pogađali Gavrilović i Kovačević. Ali, i Partizan je imao raspoložene šutere, od Nanelija, preko Jaramaza do Anđušića, a nešto kasnije su počeli da se ističu i igrači na centarskim pozicijama, poput Smailagića, Koprivice i Vukčevića.

Partizanova prednost je lagano rasla, dostigla je i ''plus 15'' pred kraj prve deonice, a u drugi su crno-beli uneli trinaest poena razlike.

Ali, kao i tokom pripremnog perioda, opet se Partizanu dešavaju velike oscilacije, pa je tokom druge četvrtine došlo do problema u organizaciji napada, ni odbrana u tom delu igre nije dobro funkcionisala, pa su Barani prišli na samo pet poena razlike - 40:35.

Ali, posle jednog atraktivnog zakucavanja Tristana Vukčevića koji je podigao i atmosferu u dvorani, Partizan je prevazišao tu krizu i do kraja prvog poluvremena stigao do ''plus 18'' - 59:41.

Iako je Partizan već imao ubedljivu prednost, trener crno-belih Željko Obradović je ipak odlučio da na teren pošalje kapitena Pantera i Uroša Trifunovića koje je odmarao u prvih 20 minuta.

Crno-beli su brzo stigli i do 20 poena prednosti, bilo je 70:50, ali Barani prave seriju 9:2 preko Gavrilovića i Marija za prilazak na 72:59. Nekoliko grešaka Pi Džej Doužera viđeno je u tom periodu, a trenera Obradovića je posebno naljutila njegova nonšalancija posle izgubljene lopte u napadu, pa ga je ubrzo izveo iz igre i na teren poslao Anđušića.

U samom finišu treće deonice Partizan pojačava ritam i zahvaljujući poenima Smailagića i Pantera vraća se na ''plus 20'' - 81:61.

Anđušić i Smailagić su obeležili start poslednje četvrtine, a kada je Anđušić pogodio svoju četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja, Partizan je stigao i do 27 poena razlike - 93:66.

Na ulasku u finiš meča, raspucali su se i Kaminski i Vukčević, nastavili su seriju trojki koju je započeo Anđušić, za 30 poena prednosti - 99:69.

Nije gostima pomogao ni tajm-aut, Anđušić je pogodio i petu trojku, a Partizan stigao do ''plus 35'' - 104:69.

Anđušić na kraju najefikasniji u Partizanu sa 23 poena (4/5 za dva, 5/5 za tri poena), Vukčević je upisao 13, Smailagić 12, Naneli 11 poena, svih 11 u prvom poluvremenu.

U ekipi Mornara najbolji Gavrilović sa 19 i Kovačević sa 15 poena.

Partizan je ovom pobedom napravio lepu uvertiru i za start sezone u Evroligi i gostovanje Makabiju u četvrtak u Te Avivu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke