Partizan na velikom ispitu, Obradović rekao šta će presuditi protiv Monaka

Autor: Sportske Net
sreda 04.01.2023.
21:40
Izvor: Sportske.net

Partizan u seriji pobeda, može li do četvrte vezane?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

KK Partizan će u četvrtak dočekati Monako u okviru 17. kola Evrolige. Crno-beli su posle lošeg perioda nanizali šest pobeda, od toga tri u Evroligi, protiv Efesa, Fenerbahčea i Bajerna.

Uoči duela sa timom koji se sa 11 pobeda nalazi na deobi prvog mesta u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, trener Partizana Željko Obradović rekao je da će fokus biti na dobroj defanzivnoj igri crno-belih.

"Nekako nam se stalno dešava da igramo protiv najboljih timova, ali to je Evroliga. Rekli smo da presudni kvalitet mora da bude odbrana i da mora uvek da se igra na najvišem nivou. Sada igramo protiv Monaka koji je još prošle sezone ušao u Top 8 i ispali su praktično na jednu loptu protiv Olimpijakosa za Fajnal for. Ove sezone pružaju još više, izuzetno su vođeni od strane Saše Obradovića i ovog puta mu čestitam zbog svega što radi sa klubom. Radi se o ekipi koja igra specifičnu košarku, kao i svi klubovi koji su u vrhu tabele. Što se tiče ofanzivnog skoka, takođe. Igraju dosta specifično, sa mnogo igre jedan na jedan, zbog čega je Monako u začelju po broju asistencija. Ali, to je opet kvalitet koji imaju njihovi kreatori, da mogu akcije da završe i sami. Ključ utakmice je da probamo čvrstom odbranom da zaustavimo njihove najbolje igrače, koji imaju taj kvalitet da igraju jedan na jedan, kako bismo došli do još jednog dobrog rezultata", poručio je Obradović. 

Svesni su u Partizanu da ih očekuje sutra težak protivnik. Monako je na poslednjem meču u Evroligi slavio protiv Žalgirisa, a prethodno je poražen od Olimpije. Plejmejker ,,parnog valjka" Jam Madar je potvrdio reči trenera Obradovića, da moraju da održe dobar napad, ali i zatvore ofanzivnu liniju gostiju. 

"Monako je veoma dobar tim. Biće veoma teško, moramo da se pripremimo i na teren izađemo potpuno spremni. Oni imaju dva veoma dobra strelca protiv kojih moramo da odigramo dobro u defanzivi protiv njih. Potrebno je da kontrolišemo skok, njihove strelce i nastavimo sa dobrom igrom u odbrani i napadu, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica", poručio je Madar. 

Partizan je trenutno na skoru 7-9 u najelitnijem evropskom takmičenju i nalaze se na 11. poziciji. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke