Partizan napunio koš Cibone pred put u Madrid, Barber naljutio Džonsa!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.10.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda crno-belih za povratak samopouzdanja pred put u Madrid.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle poraza u Evrioligi od Baskonije, a uoči novog teškog gostovanja protiv Reala u Madridu, Partizan je večeras pred 8.358 gledalaca u Beogradskoj areni odmerio snage sa zagrebačkom Cibonom u okviru trećeg kola AdmiralBet ABA lige.

Nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika, a Partizan je na kraju slavio sa 113:78.

Crno-beli su u ovaj meč ušli sa ukupno 11 igrača u rosteru, bez Brendona Dejvisa, povređenog Majka, kao i Vašingtona čiji je status još nedefinisan, a nije bilo ni mladih Bošnjakovića i Dimitrijevića. Oslabljena je bila i Cibona, pa gosti nisu imali snage ni da ozbiljnije priprete crno-belima koji imaju stopostotan skor posle tri odigrana kola.

Sterling Braun i Tajrik Džons su sa po 12 poena i bez promašaja iz igre obeležili prvo poluvreme, koje je Partizan dobio sa 63:47, a u nastavku je samo rutinski završio posao protiv objektivno slabijeg rivala.

Jedino što je uzburkalo strasti na terenu bio je sukob Tajrika Džonsa sa Barberom iz Cibone koji je bio odličan kod gostiju sa 20 poena do tog trenutka, ali je tada, pre kraja prvog poluvremena, za Barbera meč završen, jer mu je uz tehničku dosuđena i nesportska lična greška.

Sve se brzo smirilo posle tog kraćeg incidenta i u nastavku nije bilo sličnih situacija.

Na kraju Nakić sa 18 i Pokuševski sa 15 poena, pet skokova i četiri asistencije najefikasniji u Partizanu, Tajrik Džons je upisao 14 poena, Braun i Lundberg po 12, a Karlik Džons 10 poena.

Barber je i pored isključenja ostao najefikasniji u ekipi Cibone sa 20 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke