Partizan našao način da ''reši'' poreski dug - poljoprivredno zemljište kao adut?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.07.2022.
17:49
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Prvi čovek Partizana otkrio plan.

 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Kraj protekle sezone obeležilo je odustajanje Partizana od učešća u plej-ofu AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije, zbog prethodnih incidenata tokom finalne serije plej-ofa u AdmiralBet ABA ligi, ali i priča o poreskim dugovanjima dva naša najveća kluba.

Partizanov dug po tom osnovu je trenutno veći od Zvezdinog, ali predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je u razgovoru za portal ''24sedam.rs'' na koji način bi crno-beli mogli da reše taj problem i skinu veliki teret pred narednu evroligašku sezonu.

''Partizan se proteklih 20 godina bori sa poreskim dugovima. Kao što je poznato, nasledio sam poreski dug dolaskom u Partizan, kao i mnogo dugovanja prema igračima i radnicima kluba, a koji su do današnjeg dana isplaćeni. Sada intenzivno radimo na rešavanju preostalog poreskog duga. Poreski dug Partizana u ovom trenutku iznosi 649,7 miliona dinara'', izjavio je Mijailović, a onda otkrio da bi ''vredno poljoprivredno zemljište na severu zemlje'' moglo da bude spas za crno-bele.

"Rešenje ovog problema bi bilo sklapanje ugovora sa državom o reprogramu ovog duga. Kao kolateral ćemo ponuditi veoma vredno poljoprivredno zemljište koje se nalazi na severu Srbije, a već uveliko radimo na tome. U narednim danima, u koordinaciji sa državom ćemo realizovati ovaj posao. Tim zemljištem, koje je vrednije od poreskog duga koji ima Partizan, ćemo garantovati da ćemo kroz reprogram poreski dug isplatiti na vreme", objasnio je Ostoja Mijailović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke