Partizan našao zamenu za Veličkovića?

Autor: Darko Mitrović
subota 08.05.2021.
12:24
Izvor: Sportske.net

Bio je MVP domaće Košarkaške lige Srbije, a prošle sezone se istakao i u ABA 2 ligi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle veoma turbulentne i rezultatski neuspešne sezone za crno-bele, jasno je da će tokom leta u Partizanu doći do velike rekonstrukcije tima, a verovatno i stručnog štaba.

Utisak je da u Partizanu svi jedva čekaju da se završi i taj plej-of srpske Superlige, pa da se započne sa realizacijom velikog posla.

Neki prvi potezi se već naziru, a ''Telegraf'' je danas preneo da je jedan novi igrač već priključen treninzima ekipe Partizana.

U pitanju je dosadašnji košarkaš užičke Slobode Aleksa Stepanović, koji je ove sezone u ABA 2 ligi ostvario prosečni učinak od 11.4 poena, 6,7 skokova i 2.7 asistencija.

Osim toga, Stepanović je u prethodnoj sezoni bio proglašen za MVP-a Košarkaške lige Srbije, kada je nosio dres Metalca, a u karijeri je nastupao i za Dinamik i za sarajevske Sparse.

Ovaj momak će u junu napuniti 23 godine, visok je 207 cm, a igra na poziciji krilnog centra, pa će do kraja sezone biti konkurencija Tomasu i kapitenu Veličkoviću. Ukoliko opravda poverenje, možda se izbori i za značajniju ulogu na toj poziciji tokom naredne sezone, jer je u ovom trenutku neizvesno da li će Tomas i Veličković i sledeće sezone nositi dres Partizana.

Zanimljivo, Stepanović je najbolju partiju ove sezone prikazao protiv Partizanove filijale, zemunske Mladosti, kada je upisao 28 poena, uz šut 10/12 za dva, 2/3 za tri poena, ali i veoma loš učinak sa linije slobodnih bacanja - 2/7. Upisao je takođe i osam skokova, uz tri asistencije i indeks korisnosti 31.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke