Partizan nije klonuo posle derbija, sa Trifunovićem stigla nova energija!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.01.2024.
20:33
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda crno-belih u znaku povratka oporavljenog Uroša Trifunovića.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nepunih 48 sati posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde u evroligaškom derbiju, košarkaši Partizana su večeras u okviru 15. kola AdmiralBet ABA lige dočekali ekipu Krke.

Ovoga puta mnogo bolja igra crno-belih koji su pitanje pobednika rešili još u prvom poluvremenu i na kraju trijumfovali rezultatom 96:76.

Partizan je tako stigao do 11. pobede u 15 odigranih kola i sa tim učinkom deli drugo i treće mesto sa Cedevita Olimpijom, koja je ranije večeras savladala Crvenu zvezdu u Ljubljani. Ujedno je Obradovićev tim povratio poljuljano samopouzdanje pred teško gostovanje u Istanbulu protiv Fenerbahčea narednog utorka.

Crno-beli su večeras nastupili bez povređenih Ledeja, Avramovića, kao i Smailagića koji je posle oporavka od povrede nastupio u derbiju, ali je bio daleko od svog uobičajenog nivoa, pa izgleda da mu je još uvek potreban odmor.

Istovremeno, odlična vest za crno-bele je povratak na teren Uroša Trifunovića posle mesec i po dana pauze zbog povrede. Trifunović je priliku da zaigra dobio tokom druge četvrtine i vrlo brzo je upisao prvu ukradenu loptu, a onda i prvu pogođenu trojku, iz prvog pokušaja.

Partizan je večeras od prvog trenutka pokazao rešenost da se koliko god je moguće iskupi pred svojim navijačima za poraz u derbiju, pa je Obradovićev tim delovao mnogo agresivnije u odbrani, organizovanije u napadu, pa je ujedno i otpor nemoćnog rivala postajao slabiji.

Već do kraja prve četvrtine Partizan je vodio sa 30:14, a efikasnošću su se isticali Kaboklo i Vukčević.

Tokom druge četvrtine trener Obradović je forsirao domaću petorku Jaramaz, Anđušić, Trifunović, Vukčević i Koprivica koja je uspela i da uveća razliku, a kada su se u finišu poluvremena na teren vratili i stranci, crno-beli su uvećali razliku na ''plus 30'' - 59:29.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Ubedljiva prednost je omogućila treneru Partizana da odlično rasporedi minutažu, pa su tako Pi Džej Doužer i Ponjitka tek u trećoj četvrtini prvi put ušli u igru. ali, odigrali su veći deo drugog poluvremena, tokom kog su crno-beli bez problema, rutinski održali ubedljivu prednost.

Tristan Vukčević je sa 16 poena i 5 skokova večeras bio najefikasniji u Partizanu, Frenk Kaminski je upisao 11, Kaboklo je ostao na 10 iz prvog poluvremena, a isti poenterski učinak imali su i Smit i Koprivica.

Kod gostiju Jan Špan najbolji sa 15 poena, Cerkvenik, Hamilton i Stergar po 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke