Partizan nije odustao od Čime Monekea, postoji jedan način

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 18.07.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

Partizan i dalje gaji nadu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan radi na kreiranju potpuno novog tima za narednu sezonu.

Rekonstrukcija "parnog valjka" počela je s krajem minule kampanje i traje i dalje. Još uvek nije poznato koliko dug će biti spisak svih bivših igrača, ali izvesno je da jedini iz prošlosezonskog tima dres neće menjati Balša Koprivica.

Osim Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine, Partizan više nikoga nije predstavio, a prema rečima Ostoje Mijailovića, ostatak tima biće obelodanjen pred start priprema za novu sezonu.

Iako se dosta dugo pričalo i pisalo o interesovanju Partizana za Čimu Monekea, spekulacije su splasnule nakon što se pojavila informacija da Baskonija zahteva obeštećenje od 1.500.000 evra za Nigerijca. Međutim, nije isključeno da klub iz Humske pokuša još jedanput. Ono što u redovima crno-belih nakon brojnih natezanja nisu računali jeste da bi Bruno Kaboklo mogao da pronađe ugovor u NBA ligi. 

Ukoliko bi se to dogodilo, Partizan bi trebalo da dobije 1.000.000 dolara kompenzacije. Osim toga, Bruno Kaboklo je sankcionisan od strane Partizana na pet mesečnih plata, ali isto tako igračev agent želi da klub isplati Brazilcu navodno, dve zakasnele zarade. Iz organizacije su demantovali da se igraču bilo šta duguje.

Novac koji bi Partizan trebalo da dobije od Kaboklovog odlaska u NBA ligu, uz njihovu pretpostavku da neće biti neželjenih troškova, klub bi mogao da prosledi kao ponudu Baskoniji za Čimu Monekea, uz dodatnih 500.000 evra koliko bi bilo oduzeto iz budžeta, nezvanično saznaju "Sportske.net".

Šanse da se dolazak Čime Monekea u redove Partizana obistini su zaista male, ali i dalje postoje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke