Partizan od očaja do sjaja, pobeda u sjajnoj atmosferi u ''Jezeru''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.09.2021.
20:40
Izvor: Sportske.net

U prvom poluvremenu crno-beli su bili neprepoznatljivi.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši beogradskog Partizana gostovali su večeras u Kragujevcu, gde su posle znatno bolje igre u drugom poluvremenu savladali domaći Radnički rezultatom 79:65.

Ovaj prijateljski meč odigran u ''SBB hali Jezero'' imao je i humanitarni karakter, a prisustvovalo mu je nekoliko hiljada navijača oba kluba koji su stvorili odličnu atmosferu.

Prvo poluvreme je u potpunosti proteklo u znaku domaćeg tima, a Partizan bukvalno nije ličio na sebe, iako trener Željko Obradović nije mogao da računa na Pantera, Kuruca i Lideja.

Mučili su se crno-beli u napadu, samo četiri poena postigli su u prvih pet minuta utakmice, a samo devet do kraja prve četvrtine, uz sve više izgubljenih lopti i promašenih šuteva.

Tokom prvog poluvremena Partizan je imao svega 27 odstvo šuta iz igre, uz 1/10 za tri poena, a očajna igra crno-belih kulminirala je u drugoj deonici, u kojoj se kod domaćina raspucao Filip Dumić sa tri pogođene trojke i na poluvreme je Radnički otišao vođstvom od 33:20!

Početkom treće četvrtine, mladi Nikola Stanković je svojim poenima doneo maksimalinih ''plus 15'' Radničkom, kada je na semaforu stajalo 37:22 za Kragujevčane.

Tek tada crno-beli počinju da se bude, pre svih Aleksa Avramović sa dve vezane trojke, a nešto kasnije razigrali su se i Madar i Glas i crno-beli su stigli do izjednačenja na 48:48 krajem treće deonice.

To je bio tek početak serije Partizana od 22:0, kojom je ekipa Željka Obradovića u poslednjoj četvrtini i rešila meč u svoju korist, uz mnogo bolju igru i u odbrani u odnosu na prvo poluvreme.

Poslednji minut meča obeležile su ovacije trofejnom treneru Partizana od strane pristalica crno-belih.


Radnički Kragujevac: Dumić 16, Dautović, Veljović, Đerasimović 2, Nedeljković 3, Mitrović 3, Ilić 8, N. Stanković 4, Raičević, Sretenović, Katić 12, L. Stanković 6, Tomašević 6, Glišović 5.

Partizan NIS: Zagorac 7, Avramović 16, Koprivica, Dangubić 15, Stepanović 4, Smailagić 2, Miletić 2, Mur 8, Glas 11, Trifunović 3, Madar 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke