Partizan od "trzaja" Pantera protiv Reala do donjeg doma za godinu dana!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 11.04.2024.
21:55
Izvor: Sportske.net

Neuspeh.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Katastrofalan poraz Crvene zvezde od Efesa u Istanbulu je ujedno označio i kraj svih nada za košarkaše Partizana da mogu da se nađu u plej-inu Evrolige.

Crno-beli će regularni deo sezone zatvoriti sutra, utakmicom protiv Valensije u Beogradu, ali sada znamo da taj meč neće imati rezultatski značaj i da je ekipa Željka Obradovića eliminisana.

Partizan će u slučaju trijumfa sezonu završiti sa skorom 16-18, a to je jako loše ako napravimo poređenje sa prošlom sezonom, kada su crno-beli imali učinak 20-14 i u plej-of ušli sa šeste pozicije.

Skor 20-14 bi im ove sezone garantovao plej-in, a možda čak i plej-of, u slučaju nekih pozitivnih krugova.

Partizan je u plej-ofu igrao onu epsku seriju sa Realom, dobio dva meča u Madridu, a onda dozvolio Realu preokret. Da Kevin Panter nije napravio onaj "trzaj" na drugoj utakmici prema Serhiju Ljulju, verovatno bi se igrao i fajnal-for u Kaunasu, ali šta bi bilo kad bi bilo...

Ako se vratimo na sam početak ove sezone, jasno je da su u Partizanu imali velike ambicije. A kako i ne bi, s obzirom na prošlogodišnji uspeh, to je bilo sasvim normalno i očekivano.

Dolasci, redom, Ognjena Jaramaza, Mateuša Ponitke, Pi Džej Doužera, Frenka Kaminskog, Bruna Kabokla i Džejlina Smita najavljivali su da će tim biti i te kako konkurentan, da će "naplatiti dug" iz prošle godine, ali se to na kraju ipak nije obistinilo.

Ispostavilo se da ovi igrači nisu nadomestili, pre svega, odlaske Matijasa Lesora i Dantea Egzuma, Partizan je u gostima bio mnogo lošiji nego prošle sezone, nije bilo tih "džek pot" pobeda sa kojima se ide u gornji deo tabele, a porazi kod kuće od Virtusa, Bajerna i Olimpijakosa (svi na jednu loptu) bili su nenadoknadivi. 

Na kraju je ispalo da bi samo jedan trijumf na ta tri meča doneo situaciju da igrači Partizana sutra sami odlučuju o svojoj sudbini, ali nije se dalo...

Ako na sve ovo dodamo da će ekipa u plej-of AdmiralBet ABA lige ući sa drugog mesta, dok je prošle godine bila prva, kao i da je izgubila finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu od Crvene zvezde, možemo zaključiti da "prolazno vreme" za Partizan nikako nije dobro.

Jedino što bi moglo da spasi ovu sezonu i tim u koji je uložen veliki novac je titula u regionalnoj ligi, ali za to će biti potrebna makar jedna pobeda pred 20.000 Zvezdinih navijača, što će, znajući sutuaciju i istoriju u tom takmičenju, biti zaista jako teško uraditi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke