Partizan po viđenom receptu, uz probleme do 1:0!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.04.2024.
20:13
Izvor: Sportske.net

Poveo je Partizan u četvrtfinalu plej-ofa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pobeda ekipe Partizana u prvoj utakmici plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Danas je u "Areni" ekipa Željka Obradovića savladala Igokeu rezultatom 94:85.

Nekako uobičajeno je da Partizanovi centri šutiraju trojke na startu utakmice, a to se desilo i ovoga puta, pa je posle trojke Kaminskog ekipa Željka Obradovića imala 5:0. 

Gosti su uspeli da spreče crno-bele da naprave ozbiljnu razliku, pa su se brzo vratili u meč, da bi preko Jeremića koji je pogodio trojku stigli do 9:9. 

Došli su košarkaši Igokee do prednosti posle poena Marija Nakića, ali je domaćin konačno zaigrao ozbiljnije u odbrani i posle trojke Nanelija na semaforu je bilo 27:21. 

Kada su mnogi očekivali da Partizan stvara razliku, to se nije dešavalo, pa je u prva dva minuta ekipa crno-belih ostala bez koša, a Igokea je posle trojke Boškovića smanjila na 27:26, a posle trojke Nakića bilo je 27:29!

Obradović je morao da traži tajm-aut na kom je bilo i psovki, što je urodilo plodom. 

Smit je bio odličan, pogodio je dve trojke, jednu je pogodio i Kaboklo, a nakon blokade Brazilca i kontre Pantera bilo je 40:33. 

Partizan je ubrzo imao i dvocifrenu prednost, Igokea je u poslednjim sekundama uspela da vrati na jednocifrenu. 

Odlični Jeremić je pogodio novu trojku na startu treće deonice, a onda su pogađali Jošilo i Nakić pa je bilo samo 2 poena minusa na startu drugog poluvremena zbog čega je Željko Obradović ponovo tražio tajm-aut. 

"7:0 je u ovoj četvrtini, ne znam da li znate", rekao je svojim igračima na tajm-autu. 

I ponovo je Džejlin Smit spasilac, pogodio je još jednu trojku, a posle zakucavanja Nanelija bilo je +7. Pogodio je i Panter trojku za novu dvocifrenu prednost ekipe Željka Obradovića. 

Posle nove trojke Kevina Pantera sa osam metara bilo je maksimalnih 67:52 kada je meč i "prelomljen".

Kapiten Partizana je vukao sve konce sredinom poslednje deonice kada je pogodio još jednu trojku za ogromnih +19, ali je domaćin imao još jedan period opuštanja i posle trojke Filipovića bilo je 88:78. To je, ujedno, bio i poslednji ozbiljan trzaj Igokee, nisu imali snage za neki veoma ozbiljan preokret. 

Trojka Ledeja na 1:40 do kraja je rešila pitanje pobednika ovog duela. 

Panter je imao 18 poena, Ledej 16, Smit 12, a Naneli 11. Kod gostiju Nakić 21, Karmajkl 17. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke