Partizan počeo pripreme, na treningu i bivši košarkaš Budućnosti bez kluba!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 28.08.2023.
18:42
Izvor: Sportske.net

​KK Partizan danas je započeo pripreme za novu sezonu.

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Aktuelni šampion regionalne AdmiralBet ABA lige, je prvi zvanični trening obavio u Maloj sali Štark arene. Već sutra, "crno-beli" će se uputiti na Kopaonik gde će obaviti sedmodnevne bazične pripreme, pre odigravanja pripremnih utakmica.

Na prvom treningu, bilo je 13 košarkaša crno-belih: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Mateuš Ponitka, Pi-Džej Doužer, Džejms Naneli, Frenk Kaminski, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Tristan Vukčević, Balša Koprivica i Đorđije Jovanović. Zbog obaveza u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili, ekipi će se kasnije priključiti Aleksa Avramović.

Takođe, sa Partizanom je trenirao i doskorašnji košarkaš Budućnosti Danilo Nikolić koji je za sada bez kluba.

Seriju pripremnih utakmica, "crno-beli" počinju na turniru u Laktašima povodom 50. rođendana KK Igokea. "Crno-beli" će od 6. do 10. septembra igrati u Republici Srpskoj, a prvi rivali Partizana u  grupi B biće Hapoel iz Jerusalima i Turk Telekom. U Grupi A će igrati moskovski CSKA, Galatasaraj i domaća Igokea.

Šampion AdmiralBet ABA lige će od 18. do 20. septembra igrati na Superkupu regionalne lige u Podgorici. U prvom meču, crno-beli će 18. septembra igrati protiv Mege. 

Nakon ABA Superkupa, Partizan će otići na još jedan pripremni turnir. "Crno-beli" će učestvovati na 5. memorijalnom turniru "Pavlos Janakopulos" u Atini, 23. i 24. septembra. Uz domaći Panatinaikos i ekipu Partizana, na turniru učestvuju još Bajern iz Minhena i Anadolu Efes.

U prvom kolu AdmiralBet ABA lige, crno-beli igraju protiv barskog Mornara na domaće terenu, dok se u prvom kolu Evrolige, Parni valjak sastaje sa ekipom Makabija u Tel Avivu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke