Partizan ponovo nemoćan, Ulm bez problema bolji od crno-belih

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.09.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Pratkično, Ulm je vodio od samog početka meča, pa sve do kraja.

KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz u dva dana, a ovog puta bolja od njih bila je ekipa Ulma sa 94:84 (26:21, 24:21, 22:13, 20:27

Partizan je na ovoj utakmici igrao bez trojice letošnjih akvizicija Kevina Pantera, Zeka Lideja i Alena Smailagića. 

Podjednako dobro otvorili su meč i jedni i drugi, ali su crno-beli imali nešto više poteškoća pri organizaciji napada. Bilo je i dosta izgubljenih lopti za Obradovićev tim, a najveću razliku (+4) u uvodnoj četvrtini Nemci su napravili posle trojke Blosomgejma, da bi nešto kasnije bila i za tri više zahvaljujući poenima pod košem, pre svega Džastina Sajmona

Avramović je bio taj koji je predvodio Partizan u napadu u tim trenucima i sa sedam poena započeo duel, a Kuruc iz Zagorac su lepo kombinovali u nekoliko trenutaka. Ipak, bilo je dosta grešaka i izgubljenih lopti za vođstvo Nemaca od 26:21 posle prvog kvartala.

Sa zaključenom prvom deoniceom, samo trojica igrača Partizana su se upisivala: Zagorac, Kuruc i Avramović. Kasnije se priključio i Trifunović trojkom, kao i ostatak ekipe. Međutim, to nije pomoglo crno-belima da dođu do vođstva još od početka meča, a sa startom drugog poluvremena po prvi put je na semaforu bila dvocifrena prednost za Ulm.

Miletićeva uloga je bila zapažena na početkom drugog poluvremena sa nekoliko blokova, omogućenih akcija, ali Ulm je koristio svaki propust odbrane svog rivala i Semaj Kriston je sa linije penala samo podebljao dvocifrenu prednost koja je nešto kasnije porasla do +15.  Šansu je dobio i Balša Koprivica, ali to ni nije momentalno promenilo mnogo toga u smislu rezultata, budući da Ulm nije popuštao svoj tempo i bili su na gradnici od 20 poena. No, upravo poenima Koprivice, te trojkom Trifunovića, spustili su Obradovićevi momci na 13. Trojkom Dangubića, crno-beli su uspeli da prepolove razliku.

Uspevao je Ulm uz pomoć kontri da odbije napad rivala, a manje poteškoće sa povredom osetio je Aleksa Avramović koji je, pri pokušaju da blokira Kristona, osetio bol u listu. Ipak, ni je bilo većih problema, a videćemo hoće li ih biti kada se mišić "ohladi“.

Avramović je postigao 21 poen, Koprivica je dodao 12, a Kuruc devet. U ekipi Ulma izdvojio se Blosomgejm sa 20.

Partizan je tako osvojio poslednje masto na ovom turniru u Atini, budući da su juče poraženi od Panatinaikosa.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke