Partizan postaje najpoželjniji gost u Evroligi?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.01.2023.
23:25
Izvor: Sportske.net

Kao da neka druga Partizanova ekipa odlazi na gostovanja...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

''Moramo da pokažemo da i na gostujućem terenu možemo da odigramo kao kod kuće'', bile su poruke i Alekse Avramovića, ali i trenera Obradovića pred polazak Partizanove ekspedicije u Valensiju.

I zaista, izgledalo je da bi gostovanje u Valensiji moglo da bude prava prilika da crno-beli odigraju svoj najbolji meč na strani od početka sezone i da konačno dokažu da nisu samo ''domaćinska ekipa'', koja pobeđuje samo iz podršku 15-20 hiljada svojih navijača.

Pogotovo što je Valensija i dalje u kadrovskim problemima zbog povreda nekolicine igrača i što je španski tim do sada upisao čak pet poraza na domaćem terenu, poslednji od Crvene zvezde, a prethodno i od Baskonije, Reala, Asvela, Žalgirisa.

Bilo je ovo deseto gostovanje Partizana od početka sezone u Evroligi, ali očekivanja nisu ispunjena. Ekipa Željka Obradovića je večeras upisala čak osmi poraz na tih deset gostujućih mečeva, a jedine dve pobede u gostima je ostvarila minimalnim razlikama protiv Panatinaikosa u Atini i Fenerbahčea u Istanbulu.

Sa takvim učinkom (2-8), Partizan se može smatrati jednim od najpoželjnijih gostiju u Evroligi, s obzirom da je po tom osnovu među najlošijim ekipama u ligi, zajedno sa Albom, Makabijem i Panatinaikosom, koji takođe imaju samo dve pobede u gostima.

Ovaj podatak mogao bi da obraduje Partizanovog najvećeg rivala, Crvenu zvezdu, jer već u sledećem kolu za osam dana Partizan gostuje pred sedam hiljada Zvezdinih navijača u ''Piioniru''.

S obzirom da Partizan sada ima skor 9-11, crno-beli će protiv najvećeg rivala imati imperativ pobede ako žele da ostanu u trci za plasman u Top 8, ali sa ovakvom igrom u gostima kakvu su pokazali protiv Valensije, taj cilj će veoma teško moći da ostvare.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke