Partizan potvrdio, Novica u novoj ulozi, naslediće Dudu Ivkovića

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.09.2021.
19:14
Izvor: Sportske.net

Ono što je legendarni Duda započeo, nastaviće Novica Veličković.

Nikola Krstić/Sportske.net
Nikola Krstić/Sportske.net

Povezane vesti

Srpska i evropska košarka je pre dve nedelje ostala bez legendarnog trenera Dušana Dude Ivkovića, a njegov odlazak poklopio se sa oproštajnom utakmicom koju je Novica Veličković odigrao za Partizan protiv Efesa.

Istovremeno, Dudinim odlaskom ostalo je upražnjeno mesto u novoformiranoj Fondaciji ''Dobro pamtim sve'' koju je KK Partizan nedavno osnovao i koja za cilj ima brigu o bivšim igračima i članovima Partizana. Sredstva za ovu humanitarnu organizaciju odvajaju aktuelni igrači od svojih primanja.

Na čelu Fondacije su od početka bili Dragan Kićanović, Ostoja Mijailović i Dušan Ivković, a od sada će umesto preminulog Dude novi član Borda Fondacije biti Novica Veličković.

''Izuzetno mi je drago što je Novica sa nama i što je po završetku igračke karijere postao deo Fondacije. On je neko ko oseća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača.

Na žalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića.

Znam koliko je verovao u ideju naše Fondacije i neizmerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali. Duda Ivković će u istoriji naše i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima, a mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i pre svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana'', izjavio je za klupski sajt predsednik Partizana Ostoja Mijailović.


*



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke