Partizan pred ''Grobarima'' izborio majstoricu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.06.2021.
20:59
Izvor: Sportske.net

Partizan i pored veoma lošeg početka uspeo da slomi otpor Mege. Majstorica odlučuje.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U drugoj utakmici polufinala plej-ofa Košarkaške lige Srbije, Partizan je večeras u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' savladao Megu rezultatom 81:77, pa će o putniku u finale odlučivati majstorica.

Ono što je juče najavljeno na društvenim mrežama od strane dela navijača Partizana, večeras je i sprovedeno u delo. Oni su ušli na tribine, popunili njihov veći deo u gornjem ''prstenu'' tribina, ali i pored njihove podrške, Partizan je prilično stegnuto ušao u ovaj meč.

Mega je, predvođena trilingom Petrušev-Kazalon-Simonović, dominirala tokom prve četvrtine, ''sevale'' su njihove kontre, Partizan je bio nemoćan u napadu i pred kraj prvog kvartala Mega je vodila sa 25:10.

Partizan se budi početkom druge četvrtine, kada je Dangubić pogodio trojku, odmah zatim Stepanović je podigao čitavu halu na noge NBA zakucavanjem preko Petruševa, a kako je meč odmicao, sve raspoloženiji u napadu bio je i centar Partizana Erik Mika.

Prednost gostiju se polako topila, a zakucavanjem Dangubića crno-beli su konačno poveli sa 35:34, a minimalnu prednost su zadržali do odlaska na odmor, kada je na semaforu stajalo - 40:38.

Početkom treće četvrtine sličan odnos snaga na terenu, uz odličan ritam utakmice, a onda dve trojke u nizu za Uroša Trifunovića i Partizan stiže do sedam poena prednosti - 56:49.

Mega je uspela da anulira taj zaostatak i u nekoliko navrata stekne minimalnu prednost, poslednji put kada je Karlo Matković svojim poenima doneo vođstvo gostima od 68:67 na sedam minuta pre kraja.

Uzvratio je Novica Veličković trojkom, Mega je u tim trenucima ostala bez Boriše Simanića zbog pet prekršaja, a onda Erik Mika postiže nove poene za 72:68 u korist crno-belih.

Posle Jovanovićevog tajm-auta, Dragan Milosavljević pogađa trojku i vraća neizvesnost, ali istom merom odgovara Rade Zagorac za 75:71.

Nova trojka Radeta Zagorca i na dva i po minuta pre kraja, kada je Partizanu doneo šest poena prednosti - 79:73.

Nije Mega više imala rešenja u napadu i na ulasku u poslednji minut je postalo jasno da će Partizan dobiti ovaj meč. Doduše, vratila se Mega, smanjila na 80:77, ali na 12 sekundi Petrušev pravi nesportsku ličnu grešku i slavlje crno-belih je moglo da počne.

Erik Mika je bio najefikasniji u Partizanu sa 19 poena, Dangubić je upisao 14, a Jaramaz 11, uz 10 asistencija i pet skokova.

Kod gostiju, Petrušev 13 poena i devet skokova, Simonović 13 poena i pet skokova, 12 poena upisao je Milosavljević, a 11 Kazalon.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke