Partizan - ''RADNIČKA EKIPA''?

Autor: Beta Beta
nedelja 27.11.2016.
12:10
Izvor: Beta

Košarkaš Partizana Frenk Robinson rekao je da on i njegovi saigrači shvataju da su "radnička ekipa" koja će protiv svakog morati da se trudi, i dodao da sada dolazi vreme da treba da se oduži treneru, ekipi i navijačima za strpljenje koje su mu ukazali.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je u subotu uveče u finišu meča došao do pobede nad Mega Leksom od 86:79.

"Mislim da počinjemo da shvatamo ko smo, kao i da neće biti lakih utakmica za nas. Moramo da shvatimo kao tim da smo mi radnička ekipa, tim koji mora da se žestoko bori za sve.

Nije tajna da nismo najtalentovaniji, tako da naša energija i pristup utakmici moraju da budu visoki svake večeri, i to smo uspeli u ovoj utakmici.

Znali smo da je ona važna za nas kada su u pitanju planovi za 'fajnal for'. Izuzetno sam ponosan na naše igrače koji su se borili i uradili šta je trebalo da bismo pobedili",
rekao je Robinson posle pobede.

Američki košarkaš je u Partizan došao sa ozbiljnom povredom kolena i oporavljao se tokom sezone, u kojoj nije ostavio traga u igrama crno-belih do poslednjih mečeva, kada je počelo da se oseća njegovo prisustvo na terenu.

Trener Aleksandar Džikić je opisao Robinsonovu spremnost kao "borbu sa samim sobom, u kojoj trenutno pobeđuje".

"Nije tajna da sam došao sa prilično ozbiljnom povredom. Kada se borite sa takvom vrstom povreda, počinjete da se pitate o svojoj košarkaškoj sposobnosti. Trenutno se borim sa sam sa sobom i pobeđujem. Trener je bio vrlo strpljiv i tim je bio vrlo strpljiv.

Sada je red na mene da im vratim za to strpljenje, kao i navijačima. Razgovarali smo o tome da treba da ostavim sve iza sebe sve što je bilo i da shvatim da sam zdrav. Dobar je osećaj kad vidim da sam imao devet skokova. To je mnogo skakanja i dočekivanja, što mi daje mnogo poverenja u moje noge",
rekao je Robinson.

On je sada fizički zdrav, a ocenio je da mu je kondiciona sprema na oko "80 odsto".

"Sada treba da preuzimam inicijativu u napadu i da ostanem koncentrisan u odbrani i da razumem šta je moja uloga u ovom timu i kako mogu da pomognem u pobedjivanju. Svaki protivnik je drugačiji i ja u svakoj utakmici treba da budem drugačiji.

Biće utakmica kada treba da postignem 15 poena, a biće i onih kada treba da imam devet skokova, kao večeras, umesto poena. To je proces. Kada dodje trenutak da treba da budem na maksimumu, sigurno ću biti",
rekao je Robinson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 29.11.2016
09:44

Tacnije, moralnost.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
19:31

Dr_znate_kojipre 6 satinBavim se istinom a na taj nacin razotkrivam one koje lazu.nnPretorijanska Gardapre 35 minutanMoj stil pisanja je jedinstven, moje informacije poprilicno pouzdane i cesto jako precizne. Sve se vecinom da proveriti ko zeli da sazna i nauci neke stvari, vodim se samo cinjenicama, samo istinom pre svega, a vi istu tumacite kako vam je volja.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 27.11.2016
14:50

Pre bih rekao ekipa koja je spoj stila igre Radnickog i Krke, i verujem da bi se pravi poznavaoci kosarke slozili sa tim....

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
19:13

Cekaj, otkud ti znas da sam mislio na tebe Hahaha Ti nisi prosao pored istine, a ne da se rukovodis samo istinom. Nije u redu, tacnije, glupo je jako da pises naizmenicno sa dva naloga, covece, ti kao da si dete neko, jbt...

avatar
Dr_znate_koji
Sunday, 27.11.2016
14:45

Covek je u pravu. Prava ekipa za radnicko-sportske igre.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
15:03

Zasto trolujes? I to jos sa dva naloga...

avatar
babaroga
Sunday, 27.11.2016
22:54

Vidis da ima teme gde cemo da se slozimo. Naravno da mi se to ne svidja i naravno da u reprezentaciju treba da bude pozvan uvek trenutno najbolji. Muka mi je kad negde cujem frazu: podmladiti reprezentaciju. Sta to znaci? Uzeti po svaku cenu klince i rizikovati kakvi ce igraci u buducnosti da budu dok ce mnooogo bolji sedeti negde tamo jer su stariji? Pa ne treba reprezentacija da pravi igrace, to klubovi rade.

avatar
babaroga
Sunday, 27.11.2016
20:29

Naravno da Robinson nije. Samo sam malo peckao. Ali Bircevic? Svaki clan nase reprezentacije je ekstra igrac za svako takmicenje do EL. Posebno za ABA. Pa neces valjda da kazes da je Djordjevic umesan u menadzersko muljanje? Da mu je reprezentacija poligon za prodaju igraca? Da je imao bolje da vodi? Neeee, ne bi on to.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 27.11.2016
18:55

Vec izvesno vreme si siguran u neku zabludu ocigledno. Isto tako si bio siguran u magicno poslovanje svog kluba, pa se ispostavilo da gresis. Takodje si uveren u fino vase funkcionisanje sada. Sta ako bih ti rekao da gresis za sve navedeno i to debelo, da jednostavno ovo prvo ne lici na mene (pogotovo to nije trol vec istina), dok sa svim drugim sam prilicno dobro upoznat, kao i sa vasim povecanjem duga, vasom svakodnevnicom, sklapanjem vaseg tima koji je jedan od najskupljih i najboljih u regionu po imenima.... Imate daleko skuplji tim od Mege i od Cibone recimo, ali vazno je da to ne znate i uvereni ste u neke svoje zablude....Moj stil pisanja je jedinstven, moje informacije poprilicno pouzdane i cesto jako precizne. Sve se vecinom da proveriti ko zeli da sazna i nauci neke stvari, vodim se samo cinjenicama, samo istinom pre svega, a vi istu tumacite kako vam je volja.

avatar
babaroga
Sunday, 27.11.2016
18:23

Cini mi se da ipak nisi razumeo. Sve sto sam napisao odnosi se na ABA ligu i standarde zadate za to takmicenje. Rekao sam to jos u prvoj recenici.

avatar
babaroga
Sunday, 27.11.2016
17:02

Bircevic nije vanserijski igrac za okvire ABA lige? Clan reprezentacije Srbije? Hecer nije vanserijski igrac za ovu ligu? Pa svi znamo odakle je dosao, njegovu statistiku i platu koju je imao. Sadasnju platu, naravno, ne. Novica sta je? A o Robinsonu tek da ne pricamo. Trener kog smatrate najboljim u nasim okvirima je licno insistirao da se dovede iako pod povredom. Ko si ti da sumnjas u njegov izbor? A tek o budzetu necemo To mu dodje ovako. Radis u JAT-u i imas platu 300k. A onda te zbog neceg prebace u EPS i sad imas 100k. Zalis se da to nije nista jer si navikao na mnogo iako je jos uvek duplo vise nego drzavni prosek suze samo liju. Necu duplo vise, hocu X puta vise.

avatar
babaroga
Sunday, 27.11.2016
16:06

Sta nije istina sto sam napisao?

avatar
babaroga
Sunday, 27.11.2016
15:11

Ne mogu da se slozim. Ekipa ima potencijal, nekoliko vanserijskih igraca(za ABA ligu), sasvim pristojan budzet. Zasto to nije spakovano to je vec druga prica.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
13:24

Partizan je R/ratnicki to jest bar bi trebao da bude, Radnicki je u Zelezniku, a i jos jedan klub (iz sistema) sa njim:-D

avatar
Партизан Шампион
Sunday, 27.11.2016
13:12

Samo hrabro momci . Zao mi je zbog praznog Pionira ,ali bar nije zbog rezultata nego zbog Todorica ,Pekovica,Berica...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
13:16

Zasto zbog Berica?

avatar
Партизан Шампион
Monday, 28.11.2016
20:55

Pa i Beric je koliko ja znam dao ostavku jer su pevali navijaci protiv premijera ,i on je sumnjiv

avatar
Partibrejker
Sunday, 27.11.2016
14:48

Ako ti je zao ti dodji u Pionir.