Partizan rutinski protiv ''fenjeraša'', Smit se našutirao trojki na debiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.12.2023.
19:47
Izvor: Sportske.net

Crno-beli prekinuli lošu seriju iz prethodna tri meča.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro
AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Povezane vesti

Završena je još jedna utakmica 14. kola AdmiralBet ABA lige, Partizan je kao gost u Baru savladao domaći Mornar sa 98:76.

Crno-belima je ovo deseta pobeda u 14 odigranih kola, a Mornar je ubedljivo poslednji sa samo jednom pobedom i 13 poraza.

Bila je ovo prilika za debi najnovijeg Partizanovog pojačanja Džejlina Smita koji se tokom prvog poluvremena ispromašivao u šutu za tri poena (0/5), ali je u nastavku popravio utisak, pre svega asistencijama.

Bez Ledeja koji je dobio poštedu, kao i povređenih Smailagića, Avramovića i Trifunovića, Partizan je u uvodnim minutima stekao 13 poena prednosti, poveo sa 15:2, ali je to ekspresno prokockao, dozvolivši rivalu da napravi seriju 14:0 i da okrene na 16:15 u svoju korist.

Ipak, crno-beli su ponovo preuzeli vođstvo, koje su pred kraj prvog poluvremena ponovo učinili dvocifrenim i posle prvih 20 minuta rezultat je bio 44:32 za Partizan.

U nastavku, crno-beli više nisu dozvoljavali rivau da im se ozbiljnije približi i ugrozi njihovo vođstvo koje je u poslednjoj četvrtini dostiglo i dvadesetak poena razlike.

Anđušić sa 14, Koprivica sa 11 poena i 7 skokova, Vukčević sa 11 poena i 8 skokova, Džejlin Smit sa 11 poena (3/11 za tri) i 6 asistencija i Naneli sa 10 poena bili su najefikasniji u Partizanu, a  domaći tim su predvodili Viters sa 17 poena i 9 skokova i Luis sa 15 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke