Partizan rutinski u derbiju, spremni za Španiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.12.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Osma u nizu pobeda Partizana.

David Damnjanovic/Starsport.rs ©
David Damnjanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dvanaesto kolo AdmiralBet ABA lige donelo nam je derbi između Partizana i Budućnosti u "Areni", a crno-beli su bili bolji u ovoj utakmici rezultatom 96:83.

Počelo je trojkama Mihailovića i Makundua, a gosti su držali prednost na startu zahvaljujući dobroj igri u napadu i nešto ležernijem ulasku u meč Partizana. 

Svega pet poena crno-belih u prvih pet minuta, a onda su u igru ušli Doužer i Anđušić, pa je Partizan smanji na 10:11. 

Bruno Kaboklo je bio veoma raspoložen, udarna igra crno-belih u prvih deset minuta, ali je drugoj strani dve trojke Pola pa je Budućnost vratila sedam poena razlike. 

Upravo je Brendon Pol svojom trećom trojkom doneo Budućnosti čitavih 10 poena viška nakon čega je Obradović tražio tajm-aut. Doužer je odmah ponovo kupio ofanzivni skok, poentirao, pa onda postigao još dva poena posle varke, radio je sve što je bilo potrebno u napadu.

Trojkom Anđušića Partizan je stigao na -5, ali su gosti sa 7 poena razlike otišli na odmor. 

Nekako su košarkaši Partizana bili previše brzopleti u napadu, ali je trojka Bruna Kabokla vratila crno-bele u potpunosti u meč. 

Naneli je imao seriju 5:0, pa je Partizan poveo sa 33:31 nakon čega je Žakelj tražio tajm-aut. Nije im previše značio, jer je ekipa Željka Obradovića nastavila da niže dobre odbrane, Panter je pogodio trojku posle serije driblinga za 38:31 dok se halom orilo "Haris Brkić" u čast prerano preminulom košarkašu Partizana koji nas je napustio pre 23 godine. 

Od 25:31 Partizan je serijom 15:0 stigao do 40:31 sve do trojke Jogija Ferela i tada je krenula serija gostiju koju je Željko Obradović morao da seče tajm-autom na kom je bio prilično besan.

Stekao je Partizan i dvocifrenu prednost u drugom poluvremenu, Doužer nije planirao da stane, ali je Budućnost držala korak, kakav-takav, nije dozvolila crno-belima da se razmahnu i da steknu preozbiljnu, nedostižnu prednost. 

Prednost je bila između 8 i 12 gotovo čitavu četvrtinu, ali na kraju su crno-beli "stegli" odbranu, i početkom poslednje deonice stigli su do +17 posle trojke Tristana Vukčevića, ali je Mihailović sa pet uzastopnih poena vratio onu staru razliku. 

Gosti su uspeli da spuste ispod 10 poena, ali je to bilo samo za kratko, pobeda Partizana nije dolazila u pitanje. 

Kaboklo je imao 21 poen, Doužer 17, Ledej 12, a Naneli 10, koliko je imao i Vukčević. Niko u redovima Partizana nije igrao više od 29 minuta, koliko je igrao Kaboklo. U Budućnosti Ferel 17, Pol 16, po 12 Makundu i Džons. 

Danas nisu igrali Frenk Kaminski, Aleksa Avramović i Uroš Trifunović. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke