Bogdan video senzaciju, Partizan izgubio od SC Derbija!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.05.2023.
20:56
Izvor: Sportske.net

Zaslužena pobeda Podgoričana!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Večerašnjom utakmicom u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' počela je i poslednja četvrtfinalna serija plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Partizan je pred samo 4.715 gledalaca poražen od ekipe SC Derbija sa 84:83!

Odlučujuće poene postigao je sjajni Zvonimir Ivišić, a ovoj senzaciji je prisustvova i naš reprezentativac i as Atlanta Houksa Bogdan Bogdanović.

Revanš je na programu u četvrtak u Podgorici, a pobednika ove serije već čeka Cedevita Olimpija koja je u četvrtfinalu eliminisala FMP.

Početnih 0:6 nagovestilo je da Partizan večeras neće biti na evroligaškom nivou, a samo nakratko je Zek Ledej promenio taj utisak svojim trojkama, pa je Partizan nešto kasnije poveo sa 15:11.

Ali, od tog trenutka sledi dug period dominacije SC Derbija, koja uspeva da vrati vođstvo predvođena Slavkovićem i Ivišićem, a serijom 10:0 početkom druge četvrtine stiže do vođstva od 30:17.

Tek tada su crno-beli uspeli da se trgnu, najpre su zaigrali čvršće u odbrani, a kapiten Panter je u napadu prekinuo seriju promašaja neprepoznatljivih crno-belih.

Uspeo je Partizan na minut-dva pre kraja drugog kvartala da poenima Lesora i Madara povede sa 46:42, ali onda opet sledi veliki pad koncentracije, što gosti koriste za svoju novu seriju i na poluvreme Podgoričani odlaze sa poenom prednosti - 47:46 za SC Derbi.

I drugo poluvreme je ekipa SC Derbija samouvereno započela, nove trojke su pogađali Drežnjak i Megi i gosti su se ponovo odvojili na oko šest do osam poena razlike.

Prednost su uspešno održavali, jer je Partizan ponovo ostao bez ideje u napadu, a kako se meč bližio kraju, košarkaši podgoričkog kluba su delovali sve samouverenije na terenu.

Razigrao se i Tasić, ali Zvonimir Ivišić je dominirao i poenterski i u skoku i najzaslužniji je što je SC Derbi ovako dobro odigrao večeras.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je na ulasku u poslednjih deset minuta smanjio na 68:67, ali i dalje je bilo mnogo problema u napadu da se dođe do preokreta. Posle  promašaja Ledeja i Nanelija za tri poena, konačno je Egzum pogodio trojku, a onda konačno izveo i jedan prodor u svom stilu i Partizan je poveo sa 72:68.

A kada je na šest minuta pre kraja Trifunović pogodio trojku za 77:70, činilo se da crno-beli ipak preuzimaju stvari u svoje ruke i da će iznenađenje izostati.

Ali, uzvratio je Ivišić svojom novom trojkom, nešto kasnije i Flečer Megi pogađa za tri, pa još uz faul i SC Derbi opet hvata rezultatski priključak - 79:77 na tri i po minuta pre kraja!

Željko Obradović je reagovao tajm-autom posle kog je Partizan uspeo da zaustavi nalet gostiju, ali ne i da stekne neku značajniju prednost.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, koja je postala dramatična kada je Ledej faulirao Drežnjaka pri šutu za tri poena. Ujedno je to bio Ledejev peti faul, morao je van igre, a Drežnjak je pogodio dva penala. Međutim, Partizan ne koristi ni sledeći napad, a na drugoj strani Ivišić donosi vođstvo gostima - 84:83!

Morao je Obradović da traži novi tajm-aut, ušlo se u poslednji minut meča, ali Panter ne uspeva da realizuje ni sledeći napad!

Srećom po crno-bele, gosti su zatim propustili nekoliko prilika da dotuku domaće, ali je Partizanu ostalo samo sedam sekundi. Kevin Panter je ponovo preuzeo odgovornost, ali je promašio trojku u poslednjoj sekundi i slavlje Podgoričana je moglo da počne!

Zek Ledej je sa 20 poena i pet skokova bio najefikasniji u Partizanu, Kevin Panter je upisao 14, uz pet asistencija, a Lesor 12 poena i pet skokova.

Na drugoj strani Zvonimir Ivišić 22 poena i 13 skokova, Megi 16, Drežnjak i Slavković po 11 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke