Partizan se probudio, da li najbolje sledi protiv Huventuda?

Autor: Darko Mitrović
petak 28.01.2022.
18:51
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda crno-belih.

AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si
AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Povezane vesti

Pobedom ekipe Partizana nad Krkom u Novom Mestu počelo je 18. kolo AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su večeras slavili sa 79:63, uz veliku podršku grupe svojih navijača koja se tokom čitavog meča trudila da se ekipa Željka Obradovića oseća maltene kao kod kuće.

Partizan sada na drugom mestu na tabeli ima 14 pobeda i tri poraza, a Krka je ostala poslednjeplasirana sa skorom 3-13.

Ovom pobedom Partizan je prekinuo mini-seriju od dva poraza u proteklih nedelju dana, od Mege i Turk Telekoma, i donekle podigao samopouzdanje pred najteže gostovanje u Evrokupu, protiv Huventuda u Badaloni, u sredu od 21 čas.

Od samog početka meča bila je primetna veće energija u igri Partizana, čemu je u prvoj četvrtini ponajviše doprinosio borbeni Rodions Kuruc, a uz njega je do izražaja došao i mladi centar Balša Koprivica.

Predvođen njima dvojicom, Partizan je u prvom kvartalu stekao dvocifrenu prednost od 23:11, a početkom drugog ta razlika je porasla na ''plus 15'' - 26:11.

Čitava četiri minuta domaći tim nije uspeo niošta da pogodi u drugoj četvrtini, ali onda su ušli u seriju trojki koju je započeo Rok Stipčević, a nastavili Miha Lapornik i Adonis Tomas.

U finišu prvog poluvremena Krka je zahvaljujući pomenutom trilingu uspela da priđe na 37:30, ali crno-beli ipak nisu dozvolili neku veću neizvesnost.

U trećoj četvrtini Partizan je uspeo da udvostruči tu razliku, Koprivica je i dalje pravio najviše problema odbrani slovenačkog tima, a trener Željko Obradović je uspeo da raspodeli minutažu svoj dvanaestorici igrača, u želji da sačuva njihovu svežinu pred pomenutu duel sa Huventudom.

Ni poslednja deonica nije donela neke bitnije promene, Partizan je bez većih problema održavao dvocifreno vođstvo, a na oko dva minuta pre kraja, Luka Lapornik je sa dve trojke uspeo da smanji prednost gostiju na 67:57.

Željko Obradović je zatražio tajm-aut i uspeo da povrati koncentraciju kod svojih igrača koji su uspešno završili posao u preostala dva minuta meča.

Balša Koprivica je sa 15 poena i četiri skoka bio najefikasniji u ekipi Partizana, Smailagić 10 poena i osam skokova, a Panter je upisao devet poena.

U ekipi Krke, Stipčević 15, Tomas 13, a Miha i Luka Lapornik po 10 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke