Najgori Partizan u sezoni, Splićani ga gurnuli na treće mesto!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.02.2024.
20:43
Izvor: Sportske.net

Šesti poraz Partizana ove sezone u AdmiralBet ABA ligi i igra kakva ne priliči evroligašu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan je nastavio seriju poraza, započetu protiv Crcvene zvezde, a nastavljeju u Evroligi na gostovanjima Monaku i Virtusu.

Crno-beli su večeras u 19. kolu AdmiralBet ABA lige pred svega 6.317 gledalaca u ''Štark areni'' ubedljivo poraženi od ekipe Splita rezultatom 74:67, što im je donelo pad na treće mesto na tabeli.

Podsetimo, Budućnost je ranije danas savladala Crvenu zvezdu, pa sada ima skor 14-5, a Partizan, kao i četvrtoplasirana Cedevita Olimpija ima  13 pobeda i 6 poraza.

Željko Obradović je posle naporne protekle nedelje odlučio da za ovaj meč odmori Pi Džej Doužera i kapitena Pantera, a u sastavu nije bilo ni Uroša Trifunovića koji je imao zdravstvenih problema pre nekoliko dana, pred meč sa Virtusom.

Bez njih u timu, Partizan večeras nije imao bukvalno nijednog igrača na koga je mogao da se osloni u napadu. Šut za tri poena bio je katastrofalan, to je donekle nadomešteno boljim procentima za dva poena, ali kada se tome doda da ni energija u odbrani nije bila ni blizu one koju su crno-beli pokazali u Bolonji, vrlo brzo je postalo jasno da će Partizan imati mnogo problema u ovom meču.

Tokom prve četvrtine to i nije previše dolazilo do izražaja u rezultatu, Partizan je imao blagu prednost, ali u drugom kvartalu je usledio potpuni raspad sistema u igri crno-belih što su gosti počeli obilato da koriste, pre svih Šorter i Saliven i do kraja prvog poluvremena su Splićani stigli do čak 14 poena prednosti - 44:30!

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Trener Obradović je od početka drugog poluvremena na teren poslao i Bruna Kabokla koji jedini uz Vukčevića nije igrao u prvih 20 minuta, zaigrali su crno-beli nešto energičnije u odbrani, ali nije im to mnogo vredelo, pogotovo jer u napadu i dalje ništa nije funkcionisalo, pogotovo šut za tri poena, pa su Splićani i dodazno uvećali svoju prednost na 53:34!

Ta razlika je na oko tri i po minuta do kraja treće deonice dostigla i ''plus 20'' u korist Splićana, bilo je 55:35 i tek tada se crno-beli donekle bude, prave seriju 7:0, ali opet uz veliki broj promašenih šuteva za tri poena.

Kalajdžić je prekinuo tu seriju, na drugoj strani je Naneli smanjio na 57:45, ali kako to obično biva sa Partizanom ove sezone, Obradovićev tim nije uspeo da odbrani poslednji napad rivala, pa je Split i posle treće četvrtine imao prednost kao na poluvremenu, od 14 poena razlike - 59:45.

A koliko je Partizan bio nemoćan u napadu najbolje je ilustrovala situacija na oko sedam minuta do kraja kada crno-beli preko Kaminskog i Ledeja nisu iskoristili bar tri zicera u jednom napadu, onda se lopta odbila do Anđušića koji je pokušao za tri poena, ali ni on nije pogodio! U tom trenutku su crno-beli imali 3/25 u šutu za tri, na kraju je to otišlo na 4/33.

Prišao je Partizan zatim na 61:52, poenima Jaramaza i Nanelija, ali sledi novi odgovor gostiju koji prave seriju 6:0 i praktično rešavaju ovaj meč.

Reagovao je trener Obradović tajm-autom, ali njegovi igrači gube loptu u sledećem napadu, a Perković pogađa trojku na drugoj strani i tu je priča u ovom meču bila završena.

Ako vam kažemo da je Džejms Naneli bio najefikasniji u Partizanu sa svega 10 poena, uz 1/6 u šutu za tri poena, jasno vam je na šta je ličila igra crno-belih u večerašnjem meču. Kaminski, Avramović i Ponjitka su ga pratili sa po 8 poena, a na drugoj strani Šorter 18 poena i 7 skokova, a Saliven je upisao 15, uz četiri skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke