Partizanova bolna lekcija "studentima", servirana osveta za Superkup

Autor: Sportske Net
ponedeljak 11.12.2023.
21:49
Izvor: Sportske.net

Partizan je sada ima osam pobeda i tri poraza i na deobi je treće pozicije, dok je SC šesti sa šest pobeda i pet poraza.

Dragana Stjepanović/KK Partizan
Dragana Stjepanović/KK Partizan

Povezane vesti

Partizan je u poslednjem meču 11. kola AdmiralBet ABA lige pobedio Studentski centar rezultatom 99:76. 

Na ovom meču svim osnovcima bio je obezbeđen besplatan ulaz u "Arenu". 

Crno-beli su vrlo ofanzivno startovali su u ovom meču. Čak četiri trojke u režiji Ledeja, Ponitke i Smailgića otvorile su ovaj susret. Pogodio je Drržnjak prve poene za Studentski centar, ali je ponovo usledila serija domaćih od 15:7 i velikih 18 poena prednosti za Partizan posle prvih 10 minuta igre u "Areni“.

Mnogo sporije nego prva, otpočela je druga četvrtina meča. „Studenti“ su počeli da se vraćaju, ostvarili seriju 7:3, koju je prekinuo Tristan Vukčević poenima u reketu. Nadovezali su se Panter, Anđušić i Koprivica za 44:20 polovinom drugog kvartala. U nastavku se upisao i mladi Savo Drezgić sa linije penala. Vezali su Podgoričani dve trojke u dva napada i tako barem malo smanjili zaostatak, koji je ipak bio prilično veliki posle prvih 20 minuta.

Posle pauze gosti su otvorili treći kvartal sa devet vezanih poena. Jako sporo se kretao Partizan, što je protivnik kažnjavao. Konačno je ’’sušu“ na strani domaćih prekinuo Koprivica posle tri minuta igre. Stala je odbrana Partizana, a SC je postizao neke otvorene šuteve sa distance i tako smanjivao zaostatak. Tri minuta do kraja treće četvrtine Ognjen Jaramaz je nezgodno pao i povredio nogu, pa je morao da napusti meč. Mnogo dominantniji su bili gosti u ovih 10 minuta, koji su poenima Hadžibegovića smanjili zaostatak na 10 poena dva minuta do kraja kvartala. Na kraju su Smailagić i Ledej uspeli da povise prednost 73:60 pred poslednjih 10 minuta.  

"Studenti" su popravili skok što je dalo rezultata, jer su sve vreme 11 do 13 poena zaostatka. Tek po šest poena postigla su oba tima posle pet minuta igre u poslednjoj četvrtini. Usledila je potom serija Partizana i nova velika prednost od 23 poena prednosti. 

Najefikasniji kod Partizana bio je Ledej sa 19 poena, Smailagić je postigao 18 poena, a dvocifren je bio i Kaboklo sa 13. 

Studentski centar je predvodio Drežnjak sa 14 poena, po 11 postigli su Kamenjaš, uz devet skokova i Doukins. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke