Partizan ''trenirao živce'' navijačima, ali pobeda nije izostala

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.11.2021.
22:20
Izvor: Sportske.net

Ostvarena je sa samo osmoricom igrača na terenu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana upisali su večeras četvrti trijumf od početka sezone u Evrokupu. U utakmici petog kola, crno-beli su pred nešto više od šest hiljada gledalaca u ''Štark Areni'' savladali litvanski Lijetkabelis rezultatom 84:77.

Crno-beli sada imaju skor 4-1 i zadržali su mesto među vodećima, zajedno sa Huventudom i Lokomotivom Kubanj, a Lijetkabelis je upisao treći poraz u pet odigranih mečeva.

Pred početak meča, crno-beli su uručili uramljene dresove svojim bivšim članovima Nenadu Čanku koji je sada trener Lijetkabelisa i centru Đorđu Gagiću koji je večeras bio u sastavu litvanskog tima.

Zanimljivo, trener Partizana Željko Obradović večeras nije uvodio igru čak četvoricu igrača, Trifunovića, Kuruca, Miletića i Zagorca koga je u ulozi kapitena zamenio Nemanja Dangubić.

Kada je sama utakmica u pitanju, Partizan je praktično sve vreme bio u vođstvu, ali su mu gosti dugo ''disali za vratom''. Tokom prve dve četvrtine, Obradovićev tim je u par navrata stizao do desetak poena prednosti, ali se ekipa Lijetkabelisa konstantno vraćala pre svega zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena. Druga četvrtina predstavljala je svojevrsni ''trojkaški obračun'', s obzirom da se u Partizanu raspucao Gregor Glas, a gosti su uzvraćali preko Berzinsa, Zemaitisa i Orelika, pa je Partizanova prednost na poluvremenu bila minimalna - 39:38.

Početak treće četvrtine obeležila je Partizanova serija 9:0 kojom je ponovo vratio deset poena prednosti, nešto kasnije bilo je i 54:42 za crno-bele, ali gosti nisu odustajali, ponovo su se trojkama vraćali, ovoga puta vezali su tri u nizu i prišli na 54:50.

Ali, Partizan nije dozvoljavao da ta serija Lijetkabelisa potraje, vratili su se crno-beli na desetak poena razlike, a treću deonicu obeležili su Koprivica i Avramović, uz već iz prvog poluvremena raspoloženog Ledeja.

Početkom poslednje deonice Smailagić pogađa trojku, potom i Glas i Mur postižu nove poene, pa crno-beli stižu do obećavajućih 13 poena prednosti - 73:60.

Ali, po ko zna koji put Partizan dozvoljava da gosti trojkama prepolove razliku, sada preko Kalaicakisa i Orelika, pa je na šest minuta pre kraja rezultat bio 73:66 u korist crno-belih.

U poslednja dva minuta igre Partizan ulazi sa samo tri poena prednosti posle trojke Nikole Radičevića koji je smanjio na 80:77. Panter na 12 sekundi pre kraja pogađa za 82:77 i praktično rešava meč u korist crno-belih.

Zek Ledej je sa 19 poena bio najefikasniji u Partizanu, Glas je prijatno iznenadio sa 13 poena, a po 12 su upisali Avramović i Koprivica.

Gosti su ukupno 14 trojki pogodili večeras, a najefikasniji su bili Orelik sa 19, Zemaitis i Berzins sa po 12 poena. Njih trojica su pogodili 10 od tih 14 trojki. Radičević je mel završio sa devet, a Gagić sa samo dva poena, uz pet izgubljenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke