Partizan u finalu uprkos indisponiranom Panteru

Autor: Darko Mitrović
petak 16.02.2024.
23:05
Izvor: Sportske.net

Kapiten crno-belih večeras potpuno van šuterskog ritma.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kako se i očekivalo, za ''Žućkovu levicu'' u finalu Kupa Radivoja Koraća, u subotu će se boriti ekipe Crvene zvezde i Partizana.

Zvezda je u prvom polufinalu ubedljivo savladala Čačak 94, a Partizan je  do finala stigao pobedom nad Vojvodinom rezultatom 80:67.

I večeras je Partizan bio oslabljen neigranjem Alena Smailagića koji se još nije oporavio od virusne infekcije i veliko je pitanje hoće li moći da nastupi u subotu u finalu protiv Crvene zvezde.

Prvu četvrtinu u ekipi Partizana obeležili su Uroš Trifunović sa dve pogođene trojke i Zek Ledej koji je brzo stigao do sedam poena, mada još uvek nije u potpunosti podesio ''nišanske sprave''.

S druge strane, Vojvodina je imala raspoložene Zorana Nikolića i Petra Rakićevića koji su poenterski predvidoli novosadsku ekipu i Vojvodina je dugo uspevala da rezultatski bude potpuno ravnopravna sa Partizanom.

Crno-beli su nešto osetniju prednost uspeli da steknu tek u samom finišu prvog poluvremena, kada su prvi put stigli do vođstva od sedam poena razlike - 43:36.

''Tvrdo'' je počelo drugo poluvreme, teško se dolazilo do poena, a sve veći broj igrača na obe strane počeo je da ulazi u probleme sa faulovima. U Partizanu je Koprivica napravio četvrti faul, a već u sledećem napadu četvrti faul na drugoj strani pravi i Savić iz Vojvodine. 

Partizan je održavao prednost iz prvog polzvremena, a sredinom trećeg kvartala Frenk Kaminski vezuje pet svojih poena i donosi dvocifreno vođstvo crno-belima - 53:42.

Kevin Panter je zatim napravio par grešaka i izazvao reakciju trenera Obradovića, ali zato je Kaminski bio sve raspoloženiji za igru i odbrana Vojvodine za njega nije imala rešenja.

Finiš treće četvrtine obeležila je serija promašaja u šutevima za tri poena i na jednoj, i na drugoj strani, a postajalo je sve primetnije da Kevin Panter nikako ne uspeva da se vrati u željenu formu...

Kako god, Partizan je imao deset poena prednosti na startu četvrte deonice, ali je Ašćerić posle tri minuta igre u poslednjem kvartalu prepolovio tu razliku i smanjio na 64:59. Uz to je i Uroš Trifunović napravio četvrti faul, a nedugo zatim Zoran Nikolić posle još jednog neiskorišćenog napada Partizana smanjuje na 66:63.

Kevin Panter je u tim trenucima imao 1/9 u šutu iz igre, ali je iznudio peti faul Boka Bumbića i bar je sa linije penala prekinuo seriju promašaja, ali daleko od toga da je popravio utusak o svojoj igri.

Nove greške indisponiranog Kevina Pantera (uz veliki broj promašaja imao je i tri izgubljene lopte u ovom meču) ispravio je Zek Ledej, najpre ''rampom'' kojom je sprečio gotovo sigurne poene rivala, a zatim je u kontri Partizana iznudio nesportski faul Zorana Nikolića.

Nedugo zatim Ledej poentira iz nove kontre Partizana, a kada je i Kaminski pogodio uz faul za 78:65 na tri minuta do kraja, postalo je jasno ko će u finale.

Kaminski i Naneli su sa po 15 poena bili najbolji u ekipi Partizana, Ledej je upisao 13, a kod Novosađana najefikasniji Kaningem koji se razigrao u drugom poluvremenu i na kraju je stigao do 17 postignutih poena, a Nikolić i Ašćerić su upisali po 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke