Partizan u gostima ne može ni protiv desetkovane Valensije

Autor: Sportske Net
četvrtak 19.01.2023.
22:47
Izvor: Sportske.net

Dva lica crno-belih u gostima i kod kuće.

STARSPORT/2022
STARSPORT/2022

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su od Valensije rezultatom 81:89 (18:27, 19:20, 21:22, 23:20) okviru 20. kola Evrolige.

Valensija je prilično oslabljena ušla u meč neigranjem nekolicine igrača, a ni novo pojačanje Šenon Evans nije bio u protokolu.

Partizan je sada na skoru od devet pobeda i 11 poraza, dok je Valensija upisala 10. trijumf, a ima isto toliko izgubljenih mečeva.

Dobro su crmo-beli otvorili meč, a među igračima najistaknutiji bio je Panter, koji je sa dve trojke napravio razliku.  Međutim nekoliko nesporazuma u napadu i izgubljene lopte koštale su Partizan vodstva. Valensija je koristila otvorene šuteve i stvorila prednost posle prvih 10 minuta.

Ubrzo je vodstvo postalo dvocifreno usled brojnih grešaka crno-belih, kako u napadu, tako i u odbrani. Protivnik je dominirao u skoku što je dovelo do prednosti u odnosu na goste. Na poluvremenu Valensija je imala 17 skokova, a Partizan devet. Dve vezane trojke Trifunovića i poeni Lesora smanjili su razliku na 10 poena zaostatka, ali je šut za dva poena Partizana bio jako loš 3/10.

Drugi Partizan gledali smo u nastavku meča. Zahvaljujući dve mini-serije, prvoj od 4:0 odmah po povratku na teren, a potom sredinom deonice kada su crno-beli vezali sedam poena, smanjena je prednost domaćih na 58:55. Međutim zaređali su dve izgubljene lopte i ponovo je Valensija sa dve brzo kontre vratila prednost. Šutom sa distance domaći tim se vratio na prednost s poluvremena.

Serijom od 9:0 startovao je tim Željka Obradovića i stigao na pet poena zaostatka u odnosu na rivala. Srećom po crno-bele i Valensija je gubila mnogo lopti, ali Harper trojkom vratio u život ,,slepe miševe". Konačno, Partizan je stigao na posed zaostatka trojkom Pantera. Ipak, u ključnim momentima utakmice ,,parni valjak" nije imao adekvatno rešenje pod košem

Ovo je četvrti poraz Partizana od Valensije u četvrtom susretu dva tima. Crno-beli moraju da porade na koncentraciji i igri na gostujućem terenu gde imaju tek dve pobede, protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea.

Do pobede Valensije su vodili Dubljević sa 20 poena, Veb sa 17 i Džons sa 10 poena.

Egzum je bio najbolji kod Partizana sa 22 poena, dok je dvocifren bio još Panter sa 14. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke