Partizan u krizi, ali ima plan, neke stvari se više neće tolerisati!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.01.2021.
19:49
Izvor: Sportske.net, Srpski Telegraf

Prvi čovek Partizana oglasio se posle dva najnovija poraza crno-belih.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Tek što su mnogi pomislili da je dolaskom Džoša Perkinsa i ubedljivom pobedom nad Trentom (71:43) Partizan najavio seriju dobrih rezultata, usledila su dva nova poraza, uz stare slabosti koje su već previše puta viđene tokom sezone.

Nešto jači otpor ekipa Partizana pružila je u Podgorici protiv Budućnosti, ali je u Francuskoj protiv Metropolitansa bila potpuno nemoćna.

Šta posle svega kaže predsednik kluba Ostoja Mijailović, pogotovo ako se ima u vidu da je Partizan u teškoj situaciji u ABA ligi, gde je prilično daleko od plasmana u plej-of?

On se oglasio u intervjuu za ''Srpski telegraf'', ne bežeći od problema koji su vidljivi na terenu.

''Ne možemo biti ni zadovoljni ni bezbrižni. Porazi mogu da se dese, ali postoji način na koji mora da se nosi dres Partizana. Mi smo posle nekih utakmica ove sezone već imali razgovore, moraćemo da ih imamo opet. Neke nedopustive stvari se ponavljaju i tome se mora stati na put'', poručio je Mijailović.

On je odbacio kritike po kojima se sve ovo dešava jer Partizan ima ''previše stranaca u svom timu''.

''Igrač Partizana je igrač Partizana i on svoju privrženost klubu mora da dokazuje odnosom na terenu i kvalitetom, a ne pasošem. Ako to nije na nivou, zna se! Bili oni stranci ili Srbi. Svi bismo mi voleli da Srbija ima po 12 srpskih igrača u najjačim klubovima, a sa druge strane najviše se kritikuju naša deca i najmanje strpljenja se ima za njih.

Da li je neko brojao strance ili računao ulaganja prošle sezone kada smo bili prvi u svim takmičenjima? Nije! Tada je bilo normalno da učinimo koncepcijski rizik i potrošimo puno novca čak i na neke promašaje, samo da se dođe do rezultata. Sada odjednom ima mnogo zabrinutih.

Ove godine je gotovo 90% ugovora nasleđeno iz prošle sezone. Nisu treneri tu imali mnogo prostora za manevar. Dolaze i do mene razne priče, o kašnjenju plata i slično. To prosto nije tačno.

U teškim uslovima, bez podrške publike i novca od karata, manje novca od privatnih sponzora, mi smo obezbedili klubu normalno funkcionisanje. Rad uprave kluba se dokazuje kroz ove činjenice a sportski sektor ima svoju odgovornost za rezultate'', istakao je Mijailović.

Potom je podsetio javnost na uspon kluba od 2017. godine i postavio određena pitanja.

''Jesmo li 2017. tražili krivce za preko 7 miliona duga i četiri godine bez trofeja? Nismo! Kao i sada, tražili smo rešenja! Osvojili 4 trofeja od tada, bili prošle godine prvi u svim takmičenjima… Naravno, ovo nije alibi. Ako rezultati u bilo kom segmentu funkcionisanja kluba izostanu, zna se ko je za šta odgovoran i ko u kojim situacijama snosi odgovornost i posledice. O kadrovskim rešenjima odlučuje klub kada za to dođe vreme, a ne dežurni dušebrižnici!'', naglasio je Mijailović.

Imajući sve to u vidu, on je na kraju poslao optimističku poruku navijačima.

''Ne znam ko ima prava da sezonu proglašava završenom pre njenog kraja? Da je teško, teško je! Ali kraj nije! Predaja nije opcija i nikada neće biti za Partizan! Na kraju sezone će se svoditi računi. Kao ozbiljni ljudi, imamo plan za svaki scenario i iz svake situacije ćemo se truditi da izvučemo maksimum za Partizan'', zaključio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke