Partizan u sve većim kadrovskim problemima - Obradović: ''Situacija nije nimalo naivna''

Autor: Darko Mitrović
subota 17.09.2022.
13:16
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Trener Partizana analizirao učinak ekipe na španskoj turneji i otkrio nove probleme sa kojima se suočava.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Zbog zauzetosti ''Arene'' tokom Svetskog prvenstva u rvanju, košarkaši Partizana po povratku iz Španije treniraju u ''Masteru'', gde je trener Željko Obradović u razgovoru za klupsku televiziju rezimirao učinak svog tima protiv veoma jakih rivala na španskoj turneji.

Podsetimo, Partizan je doživeo poraze od Fuenlabrade i Huvenduda, a onda savladao Barselonu i Mursiju.

Kao glavni problem u igri crno-belih, trener Obradović je izdvojio propuste u odbrani, ali utisak je da ga još više od toga brine sve veći broj povređenih igrača. Sada osim Avramovića i Glasa ne može da računa ni na Smailagića i Egzuma.

''Pripremne utakmice služe da bi se videle neke stvari koje smo pre toga uradili i pokazale su se sve slabosti na čijem ispravljanju ćemo insistirati, pre svega u odbrani. Mislim da su tu najveći problemi koje imamo. Velika je razlika bila između prvih i poslednje dve utakmice što se tiče protoka lopte i onoga što bi trebalo da izgleda kao timska igra.

Nažalost, i dalje imamo nekoliko igrača koji nisu u stanju da treniraju sa ekipom - Avramović, Smailagić, Egzum i Glas. Papapetru je dobio još par dana odmora zbog učešća na Evropskom prvenstvu i prilljučiće nam se u narednim danima. Nalazimo se u situaciji koja nije nimalo naivna, ali moramo da iskoristimo vreme da se što bolje pripremimo za jak turnir u Moskvi, posle čega ćemo imati još pet dana da sve još malo pogledamo, analiziramo i da probamo da budemo što spremni za početak AdmiralBet ABA lige'', izjavio je Obradović.

Crno-beli će imati dva gostovanja na početku sezone u AdmiralBet ABA ligi, protiv Cibone i MZT-a, a onda i na startu takmičenja u Evroligi protiv Albe u Berlinu.

''Mislim da to nije nešto što je mnogo bitno, na raspored ne možeš da utičeš. U Španiji smo i igrali utakmice na 48 sati ili dan za danom, jer nas takav ritam očekuje u većem delu sezone, tako će biti i u Moskvi. Neće nam biti lako, jer ova tri igrača imaju zaista ozbiljne povrede - i Avramović, Smailagić i Glas. Oni u prvom periodu neće biti sa nama, koliko dugo ja to ne znam, za prognoze su zaduženi doktori. Kada budu spremni imaćemo ih na treningu, pa ćemo videti koliko će im onda trebati da uđu u formu. Dante Eguzum ima lakšu povredu, očekuje se nekih deset dana pauze, ali neće putovati u Moskvu'', otkrio je Obradović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke