Partizan ''ume da podnese poraz''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.02.2015.
23:55
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dok u Zvezdi slave treći uzastopni trofej u Kupu Radivoja Koraća, u Partizanu analiziraju gde su to pogrešili u polufinalom dvoboju sa najvećim rivalom.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Subotnjim porazom u polufinalu Kupa Koraća, Partizan je prekinuo dugu seriju pobeda, koju je započeo u ABA ligi i zahvaljujući kojoj sada može da se nada i nečem višem od četvrtog mesta pred plej-of regionalnog takmičenja.

Međutim, u duelu sa Zvezdom crno-beli baš i nisu pokazali da su u usponu forme, iako su crveno-belima pružili znatno jači otpor nego u prvom delu sezone u ABA ligi.

Dan posle, svoje utiske je u izjavi ''Novostima'' izneo sportski direktor Partizana Dragan Todorić. On bitne razloge poraza crno-belih vidi u velikom broju promašenih slobodnih bacanja, čak 14, kao i problemima sa ličnim greškama u koje je prerano upao Saša Pavlović.

''Imali smo priliku u trećoj i četvrtoj četvrtini, vraćali smo se u meč, ali nismo imali dovoljno koncentracije da uđemo u egal završnicu''
, dodaje Todorić.

Kao što je već poznato, sledeće kolo ABA lige doneće novi dvoboj crno i crveno-belih, ujedno i novu priliku Partizanu da se revanšira Zvezdi za drugi poraz u isto toliko međusobnih duela ove sezone.

U susret tom duelu, ono što ohrabruje, jeste činjenica da u Nišu nije bilo teških reči, prepucavanja, incidenata na terenu, što se, nažalost, često dešvalo u proteklih par godina.

''Pokazali smo da možemo normalno da prihvatimo pobedu ili poraz. Kada se vidi da nije bilo nikakvih loših namera ili tendencija, onda nema razloga da ne bude sve u redu, bar što se tiče aktera na terenu'', objašnjava Todorić, koji se takođe zahvalio i navijačima na velikoj podršci tokom finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Monday, 23.02.2015
01:04

Tako je, Toso, ako je i bilo par gresaka, one su sastavni deo kosarkaskog sporta, sudije nas sigurno nisu ostetile da bismo u njima trazili uzrok poraza u subotu. Idemo dalje!

avatar
Objektivno ;)
Monday, 23.02.2015
08:34

Slobodna bacanja su nas ubila !

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Monday, 23.02.2015
13:05

Nazalost, tako je.

avatar
Skaut1
Monday, 23.02.2015
10:28

Vas sigurno nisu oštetile, to niko i ne govori. Oštetile su Zvezdu, ali kada neko promaši toliko slobodnih bacanja, ni ta sudijska podrška nije dovoljna. Objektivno po prikazanoj igri trebalo je da bude +20 za Zvezdu.