Partizan uz huk navijača trojkama izvojevao pobedu u Laktašima

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 25.12.2022.
20:28
Izvor: Sportske.net

Skoro polovina poena postignuta sa linije za tri poena.

Igokea/Marija Vuruna
Igokea/Marija Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu na gostovanju rezultatom 96:85 (32:25, 25:25, 19:21, 20:17 u 12. kolu AdmiralBet ABA lige. 

Varirao je rezultat, koštale su Partizana izgubljene lopte u drugom poluvremenu, ali su uspeli da slave za 10. pobedu u AdmiralBet ABA ligi. Učinak igrača Partizana sa linije za tri poena bio je od sencijalnog značaja 15/31, odnosno 48 odsto. 

Takođe, navijači crno-belih, koji su ispunili sportsku dvoranu u Laktašima do poslednjeg mesta, obeležili su ovaj susret. 

U prvom poluvremenu igrači Partizana predsnost su sticali najpre šutom sa distance, čak 27 od  57 poena. Stekli su dvocifrenu prednost krajem prve četvrtine, Igokea je gubila lopte i mučila se sa realizacijom napada.

U drugom kvartalu gosti su prednost održali, a tim iz Laktaša vodili su Kroford i Đrođević. Međutim, Partizan je, pre svega Panter, namestio ruku i teško je bilo parirati ovako raspoloženom timu Željka Obradovića.

Igokea je u trećem kvartalu prišla sa -15 na -3, pre svega zahvaljujući promeni odbrane i Krofordu i njegovom proigravanju saigrača. Partizan je dobro startovao ponovo trojkama, ali su ga izgubljene lopte (čak pet u trećoj deonici) koštale ubedljivijeg vodstva. Slično kao u mnogim mečevima, Partizanu je falila je koncentracija u drugom poluvremenu, što se u mnogome odrazilo na rezultat. Igokea je treću četvrtinu dobila, ali nedovoljno da preokrene rezultat, koji je pred poslednjih 10 minuta bio 76:68.  

Madar je u poslednjoj četvrtini nastavio Partizanovu izvanrednu seriju trojki na ovom meču, ali je Kendrik Rej onom sa centra odgovorio i održao svoj tim u igri. A novom trojkom Ledeja, crno-beli su ponovo imali dvocifrenu prednost 86:76, šest minuta do kraja meča. Međutim, nastavili su da gube lopte gosti, što je Igokea koristila i ponovo se približila trojkom Kroforda na tri poena zaostatka. Na kraju je ekipa Željka Obradovića izvukla važnu pobedu u okviru 12. kola AdmiralBet ABA lige. 

Najefikasniji u Partizanu bili su Naneli i Panter sa po 18 poena, Lesor je stigao do 14. Dvocifreni su bili još i Trifunović (12) i Ledej (10). Aleksa Avramović igrao je i večeras, ali nije stigao do poena. Igokeu je vodio Kroford sa 26 poena, dok je 22 postigao Đorđević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke