Konačno pala i ta Valensija - Borba do poslednje lopte pripala Partizanu!

Autor: Sportske Net
utorak 19.12.2023.
23:02
Izvor: Sportske.net

Partizan jednoj od najboljih odbrana Evrolige odgovorio, kako drugačije, nego odličnom odbranom.

@PartizanBC/Twitter
@PartizanBC/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su Valensiju u 15. kolu Evrolige rezultatom 72:67 za peti uzastupni trijumf u ovom takmičenju. 

Tvrda utakmica u Valensiji od početka do kraja, dobra odbrana, uz mnogo bolji skok domaćih 42, u odnosu na Partizanova 32) i loš procenat šuta obe ekipe. 

Od početka prve četvrtine i jedni i drugi igrali su agresivnu odbranu, pogotovo Partizan što je napravilo razliku, uprkos tome što su se mučili u napadu. Gledali smo prilično neefikasanprvi deo meča, igrala se “tvrda” košarka. Partizan je rano ušao u bonus, te pravio faulove, koje Valensija nije koristila. Trojkom Klavera dva minuta do kraja domaći su izjednačili na 12:12. Napravili su crno-beli potom mini-seriju od 5:0 i poveli posle prvih 10 minuta.

U prvim minuta meča policija je ušla u halu i imala manji incident sa navijačima Partizana, koji su posle ove intervencije ipak ostali u hali.

Drugu četvrtinu otvorio je trojkom Stefan Jović, ali je usledila serija Partizana od 7:2 za najveće vodstvo do sada pri rezultatu 26:19. Ukrao je Jaramaz loptu, ali je potom Valensija odigrala dobru odbranu, krenula u kontranapad koji je sprečio Vukčević i na kraju izborio "mrtvu loptu". Posle skoro dva minuta bez poena na meču, Robertson postiže trojku i najavljuje seriju od 11:2 za preokret 30:28, a prednost su i sačuvali do kraja kvartala.

Po povratku na teren Partizan je preko Ledeja i Kabokla napravio seriju 8:2 i ponovo poveo, da bi na drugoj strani odgovorio Arostegi. Trojku je vratio Džejms Naneli za 44:39 četiri minuta do kraja četvrtine. Razigrao se Ledej u trećem kvartalu, postigao 10. svoj poen za najveću prednost gostiju na meču 49:40. Prednost od devet poena održao je Obradovićev tim do kraja treće četvrtine, koja je bila i Partizanova najefikasnija na ovom meču. 

U poslednjem periodu meča usledila je serija Valensije 14:4 i smanjenje Partizanove prednosti na svega dva poena pri rezultatu 59:57. Naneli i Smailagić su odgovorili na drugoj strani i održali prednost crno-belih. Usledila je i trojka Pantera, ali nije se Valensije predavala do samog kraja, ali odigrao je Partizan dobru odbranu, Naneli je ukrao loptu kada je trebalo i poentirao, a potom Smailagić i Ledej zajedničkim snagama odbranili koš crno-belih.

Najefikasniji kod Partizana bio je Ledej sa 14 poena, koliko je imao i Naneli, Panter je postigao 13 , uz devet skokova.

Valensiju su predvodili Džons sa 14 i Robertson sa 12 poena. Stefan Jović postigao je tri poena, uz tri skoka i jednu asistenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke