Virtusu drama u ''Areni'', pričaće se o sudijama!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.12.2023.
20:37
Izvor: Sportske.net

Osmi poraz Partizana u Evroligi.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Treći uzastopni poraz Partizana u proteklih nedelju dana. Posle neuspeha na gostovanjima protiv Reala i Zadra, crno-beli su večeras u 17. kolu Evrolige poraženi i na svom terenu od ekipe Virtusa iz Bolonje sa 77:75.

Ovo je dvanaesta pobeda italijanskog tima koji se učvrstio na drugom mestu na tabeli i koji je večeras praktično čitavim tokom meča imao rezultatsku prednost koju je Partizan jurio, ali nije uspeo da dostigne.

Partizan je večeras bio dodatno oslabljen, jer mu je uz Avramovića i Trifunovića nedostajao i Smailagić, takođe zbog povrede, pa je trener Obradović od prvog minuta u igru poslao Tristana Vukčevića, ali on tu priliku večeras nije iskoristio.

Virtus je od samog početka igrao čvrsto i agresivno u odbrani, sa akcentom na Kevina Pantera koji je u prvom poluvremenu izgubio tri lopte, brzo napravio dve lične greške i upisao svega tri poena u tom periodu.

Gosti su konstantno bili u vođstvu koje je u pojedinim momentima dostizalo i 13 poena razlike, a jedini šuterski raspoložen u domaćem timu bio je Džejms Naneli koji je presedeo na klupi veći deo prve četvrtine, ali je do poluvremena stigao do 12 postignutih poena.

Uz njega se nešto kasnije istakao i Bruno Kaboklo sa 10 poena, ali su crno-belima nedostajali poeni Pantera, Ledeja, pa i Doužera koji je brzo upao u problem sa faulovima.

Posle prvih 20 minuta Virtus je vodio sa 41:36, ali Partizan je i drugo poluvreme loše započeo, Kevin Panter opet bez rešenja u napadu, što na drugoj strani kažnjava Belineli svojom trojkom  za ''plus 10'' - 46:36, pa je Željko Obradović odmah morao da traži tajm-aut.

Ni to nije vredelo, Kordinije pogađa novu trojku za 49:36 i kada je izgledalo da Partizan deluje kao razbijena vojska, najpre Naneli poentira iz teške pozicije na isteku napada, a onda i Ledej konačno pogađa za tri poena i crno-beli prilaze na 49:41.

Panter i Naneli nastavljaju ovu Partizanovu seriju, pa crno-beli prilaze na 49:45. Uzvratio je Šengelija, ali na drugoj strani i Jaramaz pogađa trojku.

Nešto kasnije Panter posle prodora pogađa za 54:52 i kada je izgledalo da je Partizan na pragu preokreta, Doužer dobija četvrtu, a zbog protesta odmah i tehničku, odnosno petu ličnu grešku i za njega je ovaj meč završen još pre kraja treće četvrtine...

U poslednji kvartal se ušlo vođstvom Virtusa 60:55, a glavnu ulogu u napadu Partizana zatim preuzima Frenk Kaminski koji vezuje pet poena, ali je time samo održao razliku s kraja treće deonice.

Nije Partizan odustajao, a na četiri minuta pre kraja meča Jaramaz i Kaminski su svojim novim poenima doneli Partizanu prilazak na 69:68, za delirijum na tribinama!

Ali, Ledeju nikako da krene šut iz igre, promašio je otvorenu trojku kojom je mogao da donese vođstvo Partizanu, a na drugoj strani Heket posle faula Kaminskog pogađa za 71:68.

Na ulasku u poslednja tri minuta, Panter gubi loptu posle nesporazuma sa Ledejem, zatim pravi i četvrti faul, ali ni tada crno-beli nisu klonuli duhom. Na minut i 11 sekundi do kraja Naneli poentira iz reketa na 73:72 i meč uvodi u dramatičnu završnicu!

Ali, šta su crno-beli prokockali posle još jedne odlične odbrane! Prvo Ledej ne pogađa još jednu otvorenu trojku za vođstvo, Jaramaz je zgrabio tu loptu u skoku, dodao do Kabokla koji - pravi faul u napadu nad Šengelijom na 37 sekundi do kraja!

Kaznio je to Lundberg, iz teške pozicije je poentirao za 75:72, a Partizanu je ostalo još 18 sekundi za napad. Panter je zatim poentirao sa penala, na drugoj strani i Belineli, pa je ostala nova nada ali samo od 10 sekundi.

Panter je opet fauliran, i to grubo od strane Pajole, pa je publika tražila nesportski faul. Sudije su pogledale snimak i dosudile - običan faul, a Panter je jedva ustao!

Ipak je izveo bacanja, jedno pogodio, drugo promašio, a onda sudije opet nerviraju navijače Partizana, kada su dosudile mrtvu loptu kada je Lundberg izbacio loptu u aut, u skoku sa Jaramazom!

Otišli su arbitri da pogledaju snimak i promenili odluku - lopta za Partizan! Kaminski je imao šut za pobedu, nije bio precizan, ostalo je 77:75 za Virtus.

Naneli je s 19 poena bio najefikasniji u Partizanu, Jaramaz je upisao 12, a Kaboklo 10.

Na drugoj strani Lundberg 16 poena, Belineli ga je pratio sa 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke