Partizan "zaključao" reket i slavio u Baru, Rasel "nevidljiv" u drugom poluvremenu!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 24.10.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda beogradskog kluba.

Mornar Bar
Mornar Bar

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su Mornar u Baru rezultatom 83:62 (17:24, 10:22, 22:18,13:19) u okviru četvrtog kola AdmiralBet ABA lige.

"Crno-beli" su od samog početka meča nametnuli svoj ritam, a već sredinom prve četvrtine uspeli su da steknu dvocifrenu prednost u Topolici.

Poenima Pecarskog, potom i Vujačića, Mornar se vratio na "minus dva", ali je trojka Anđušića nagovestila novo dvocifreno vođstvo ekipe Željka Obradovića.

Partizan je uspeo da zaustavi verovatno i najboljeg igrača AdmiralBet ABA lige od početka sezone Darona Rasela koji je postigao tek devet poena i to u prvom poluvremenu.

Mornar je pokušavao da se vrati u igru šutevima sa distance, pogađao je Mihailović, ali osim Pecarskog nije bilo igrača koji bi pogurali Barane ka makar neizvesnijoj završnici.

Partizan je odlično zatvorio prilaze ka svom reketu i na kraju zasluženo slavio, Zek Ledej postigao je 18 poena, Anđušić je dodao 16, a dvocifren je bio i Naneli sa 11 poena.

U redovima domaćina, Mihailović je postigao 19 poena uz sedam skokova, Pecarski je na 17 poena dodao 10 skokova.

Talentovani košarkaš Mornara Luka Kovačević rođen 2007. godine večeras je postao najmlađi igrač u istoriji AdmiralBet ABA lige.

Mornar u narednom kolu AdmiralBet ABA lige dočekuje SC Derbi, dok će Partizan nakon Žalgirisa u Evroligi biti domaćin Megi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke