Partizane, igraj i pobedi! Lokomotiva MNOGO pomogla crno-belima!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.03.2021.
19:22
Izvor: Sportske.net

Dobre vesti iz Rusije, pred večerašnji meč odluke.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras u Ljubljani sami odlučuju o svojoj sudbini u Evrokupu, a posle epiloga duela između Lokomotive Kubanj i Trenta, posao crno-belima biće značajno olakšan.

Verovatno već znate, neophodno je da u zbiru pobede Lokomotive i Partizana budu zajedno ostvarene sa najmanje 19 poena razlike da bi ove dve ekipe prošle dalje, a ruski predstavnik je večeras obavio veliki deo tog posla. Lokomotiva je, naime, na svom terenu savladala italijanski Trento sa 100:86, pa Partizanu večeras ostaje da u Ljubljani (početak u 20:30h) savlada francuski Metropolitan sa najmanje pet poena razlike.

Dakle, iz Grupe F je Lokomotiva prvi putnik u četvrtfinale Evrokupa, a nadamo se da će joj društvo praviti upravo Partizan.

Samo tokom prve četvrtine Trento je bio ravnopravan rival, a Lokomotiva je već u drugoj stigla do ''plus 16''. U trećoj se italijanski tim donekle vratio, smanjio je u jednom trenutku na devet poena razlike (70:61), da bi Lokomotiva u četvrtoj stigla i do maksimalnih ''plus 19'' (88:69). 

Na kraju, sasvim zadovoljavajućih 14 poena razlike za Lokomotivu, pa Partizan zaista ima lepu priliku da se po drugi put uzastopno plasira među osam najboljih u Evrokupu.

Kuzminskas sa 26 poena i devet skokova i Kelnietis sa 21 poenom i 10 asistencija su najzaslužniji za ovakav epilog, Vilijams-Gos je dodao još 13 poena, a na drugoj strani istakli su se Vilijams sa 27 poena i 10 skokova, Sanders sa 22 i Braun sa 12 poena i deset asistencija.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke