Partizane, mora li odmah ta Evroliga?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.06.2019.
14:01
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Legendarni košarkaš smatra da to u ovom trenutku nije najbolja opcija za klub.

Epa/Saša Stanković
Epa/Saša Stanković

Povezane vesti

I dalje traje iščekivanje kome će Đordi Bertomeu poslati specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi sledeće sezone, a navijači Partizana priželjkuju da to bude ekipa Andree Trinkijerija.

Međutim, ima i drugačijih mišljenja, da to možda i ne bi bilo dobro za Partizan u ovom trenutku, što je stav koji zastupa i naš dugogodišnji, trofejni reprezentativac i nekadašnji košarkaš Partizana Žarko Paspalj.

On se na tu temu oglasio u izjavi za ''Informer'' i objasnio zbog čega tako razmišlja.

''Ne znam zašto se povela tolika buka oko specijalne pozivnice, kad su za nju konkurisali i neki finansijski mnogo jači klubovi od Partizana. Možda sad to nije ni realno da se dogodi.

Znam da su ljudi iz uprave uradili sve što je do njih, ali mislim da igranje u Evroligi nije najbolja opcija za klub trenutno. Specijalna pozivnica je samo za narednu sezonu i niko ne garantuje da će crno-beli i posle toga ostati u eliti'', istakao je Paspalj.

On smatra da crno-beli treba akcenat da stave na osvajanje ABA lige u narednoj sezoni, da se ekipa dovede na viši nivo nego što je sada i da se kroz regionalno takmičenje izbori za plasman u evropsku elitu.

''Igranje u Evroligi donosi velike troškove. Bilo bi neophodno napraviti mnogo skuplji i ozbiljniji tim. Znam da bi zbog navijača i atmosfere to bilo sjajno, ali potrebno je gledati na duže staze'', objašnjava Paspalj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Tuesday, 25.06.2019
00:23

Što se mene tiče ne moramo nikad da igramo evroligu ali želim da napravimo konkuretnu ekipu koja će se boriti titulu Aba lige.Da se pojačanja dovode planski, a ne po principu daj šta daš samo da dovedemo nekog kao prethodnih sezona.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 25.06.2019
21:52

I sta imas od te titule ako posle neces igrati najjace moguce takmicenje? Kad bi moglo da se igra nesto podjednako jako, ja bih prvi pristao na to, ovako, nisam bas siguran da mozemo tako unedogled...

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 24.06.2019
16:18

E moj Zarko, pa oni i sada trose kao da igraju Evroligu. Imaju ubedljivo najskuplji strucni stab u istoriji ABA lige a mozemo samo da pretpostavimo koja ce pojacanja sada da krenu kao na traci.

avatar
Silent
Monday, 24.06.2019
16:10

Igrace cipiripi kupove narednih 10 godina minimalno

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 24.06.2019
15:21

Nemoj Paspalje istinu u lice da im govoris ne vole oni to a mozda te i osude...

avatar
petar000
Monday, 24.06.2019
15:38

Ha, zato je najbolje sto bar vi ne zivite u zabludama.Generalno ste vi poznati kao najveci istinoljupci. Sad kad bi vam isti taj Paspalj rekao ko ste i kako u stvari uopste postojite prevrnuli bi se svi od reda na teme. Toliko o tome ko moze da podnese istinu kada mu se kaze u facu. To sto je Paspalj rekao je realnost i svi smo svesni toga, ali ako ste vi mogli od nepostojeceg kluba da postanete satro stabilan, sto to ne bi mogli i mi? Ne kapiram samo cime potkrepljujes svoj sarkazam kao navijac ovih drugih klubova?

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 25.06.2019
21:50

Vec im je rekao i zato su vec i prevrnuti (u svakom mogucem smislu te reci Haha) pa zato i pisu ovako:-D

avatar
bagra
Monday, 24.06.2019
14:24

E bas tako, odlican naslov.

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 24.06.2019
14:13

Tacnije, Palja.

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 24.06.2019
14:12

U pravu je Zare kao i uvek.