Partizane ne brini, ovo je istina! Željkov nestvarni rekord u plej-of serijama!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.04.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Impresivan učinak srpskog stručnjaka.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su se kolo pre kraja regularnog dela sezone plasirali u Top 8 fazu Evrolige, sledi im borba za poziciju sa koje će ući u doigravanje, a onda i plej-of serija za plasman na fajnal-for u Kaunasu.

Iako je sam ulazak u Top 8 neverovatan uspeh, postoji jedan sjajan podatak za sve one kojima je crno-bela boja na srcu, a on kaže da je najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović u svojoj bogatoj karijeri svoje timove predvodio u 21 plej-of seriji u elitnom evropskom takmičenju, počevši od Partizana 1992. godine, a slavio je u njih 20!

Jedini neuspeh u plej-ofu Obradović je doživeo kao trener Panatinaikosa, kada je 2006. godine izgubio seriju od Taukeramike, iako je imao prednost domaćeg terena.

Ovaj podatak je sjajno ohrabrenje za Partizan, sa kim god igrao u doigravanju.

A sa kim će Partizan odmeriti snage u četvrtfinalnoj plej-of seriji, koja će se igrati na tri pobede, u kojoj neće imati prednost domaćeg terena i koja će biti borba za fajnal-for u Kaunusu, odlučiće poslednje kolo.

Prema raznim projekcijama, za Partizan je najrealnije da se u plej-ofu sastane sa Realom ili Barselonom, ali postoji i opcija po kojoj bi mogao da igra protiv Monaka, što bi svakako bilo najpoželjnije.

Partizan ima skor 19-14, kao i Makabi i Fenerbahče, pa je trenutno na sedmom mestu. Ipak, crno-beli lako mogu da budu i bolje plasirani, čak mogu u plej-of sa petog mesta.

Tim Željka Obradovića će biti peti u slučaju da u Beogradu u poslednjem kolu savlada Panatinaikos, a da Makabi i Fenerbahče izgube svoje utakmice. Tada bi se Partizan za odlazak na fajnal-for borio protiv Monaka.

Makabi dočekuje Real Madrid, koji se bori za drugo mesto, dok Fenerbahče gostuje Crvenoj zvezdi.

Ako se to ne desi, ono što je sigurno jeste da crno-beli ne mogu biti slabije plasirani od sedmog mesta i tada će se najverovatnije sastati sa Realom ili Barselonom, mada postoji i opcija da odu na Olimpijakos, ako budu sedmi, a grčki tim izgubi kući od Baskonije i Real slavi u Tel Avivu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke