Partizanov čas košarke, plus 47 u ''Pioniru''!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.10.2021.
20:35
Izvor: Sportske.net

Publika u ''Pioniru'' mogla je samo da uživa.

AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Kako sezona odmiče, ekipa Partizana pod vođstvom Željka Obradovića izgleda sve bolje, a što je najvažnije za crno-bele, pobede se ređaju jedna za drugom.

Najnoviju, petu uzastopnu u AdmiralBet ABA ligi crno-beli su ostvarili večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' protiv Krke rezultatom 92:45.

Partizan se ovom pobedom učvrstio na prvom mestu na tabeliu sa svih pet pobeda, a Krka sada ima učinak od dve pobede i tri poraza.

Razlika u kvalitetu bila je evidentna u najvećem delu meča. Kakav-takav otpor gosti su pružali samo u prvoj četvrtini, a pitanje pobednika je praktično rešeno već u drugoj kada je Kevin Panter ušao u seriju trojki. Doduše, posle 20 minuta razlika i nije bila prevelika, vodio je Partizan tada sa 43:28, ali od samog početka treće četvrtine domaći su počeli da ''zatrpavaju'' koš gostiju iz Novog Mesta. Trojke su jedan za drugim pogađali i Kuruc i Glas, dok je na drugoj strani ekipa Krke delovala potpuno nemoćno u duelu sa čvrstom odbranom Partizana.

Meč je obilovao atraktivnim potezima, od blokada do pomenutih trojki koje je Panter pogađao i sa devet metara i do kraja se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će crno-beli dobiti ovaj meč.

U poslednjoj četvrtini bilo je i nervoze na terenu između Kuruca i Lapornika, košarkaš Partizana je dobio tehničku grešku tada, a situaciju je smirio Željko Obradović koji je popričao i sa jednim i sa drugim igračem.

Možda i najveći dobitak Partizana u ovoj utakmici je to što se Kuruc razigrao posle teškoća na početku sezone i preležanog koronavirusa, a večerašnji meč je završio sa 15 poena, četiri asistencije i tri skoka. Takođe, i Gregor Glas je još jednom pokazao da raspolaže odličnim šutem za tri poena, ovoga puta pogodio je četiri trojke iz šest pokušaja za ukupno 12 poena.

Mogao je Željko Obradović večeras i da rasporedi minutažu na svih 12 igrača u sastavu, da odmori one najbolje, a najefikasniji je na kraju bio Jam Madar sa 23 poena, dok se Panter zaustavio na 15 koje je postigao u prvom poluvremenu.

Kod gostiju nijedan igrač nije imao dvocifren poenterski učinak, najefikasniji je bio Macura sa devet poena.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke