Partizanov novajlija dugo nije igrao, reprezentacija će ga vratiti u formu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.06.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Prošlu sezonu će verovatno želeti što pre da zaboravi, baš kao i crno-beli.

EPA-EFE/ADAM DAVIS
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Povezane vesti

Posle Vanje Marinkovića, Partizan je danas ozvaničio još dva pojačanja na spoljnim pozicijama - dosadašnjeg igrača Virtusa Ifea Lundberga i francuskog reprezentativca Franka Entilkinu koji stiže iz NBA lige, iz ekipe Šarlot Hornetsa.

I dok je Lundberg bio važan deo ekipe Virtusa i imao je veliki doprinos u Evroligi, Entilkina je imao dosta problema prošle sezone.

Prvo su ga povrede odvajale od terena, a zatim je pao u drugi plan, pa ako pogledamo njegov učinak iz prošle sezone, videćemo da je od kraja oktobra upisao svega pet nastupa za Hornetse i u tih pet posldnjih mečeva postigao ukupno pet poena.

Ali, to nije prava slika, generalno je njegova NBA karijera bila mnogo bolja od toga, pa se može pohvaliti sa preko 330 utakmica u najjačoj ligi sveta, što su i iz Partizana istakli predstavljajući svog novog igrača.

Pre nego što se priključi ekipi Partizana ovog leta, Entilkina će biti u reprezentaciji Francuske koja će se pripremati za Olimpijske igre, pa ćemo tokom tih priprema, a verovatno i na samom olimpijskom turniru biti u prilici da vidimo da li je i u kojoj meri duga pauza iz prošle sezone uticala na formu Partizanovog pojačanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke