Partizanov prelazak u ''Arenu'' je pun pogodak, ove brojke to potvrđuju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.10.2022.
10:21
Izvor: Sportske.net

A tek kad budu dolazili Real, Barsa, Efes, Fener...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Posle pet odigranih kola u Evroligi, u Partizanu mogu da budu veoma zadovoljni, kako učinkom igrača na terenu, tako i posetom na tribinama.

Tim Željka Obradovića je od pet odigranih mečeva dobio dva, ali protiv Baskonije izgubio praktično dobijen meč, dok se i protiv Armanija odlično držao do samog finiša. Jedino je Alba u prvom kolu ''glatko'' savladala crno-bele.

Da je Partizan zaslužio i više u ovih pet kola, pokazuje i Evroligina indeks lista na kojoj Partizan zauzima visoko četvrto mesto.

Poseban razlog za zadovoljstvo u Partizanu imaju kada je u pitanju podrška sa tribina. Pokazalo se da je prelazak u ''Štark Arenu'' bio pun pogodak, pa je Partizanove utakmice u Evroligi pratilo u proseku oko 16.000 gledalaca, što je dvostruko više od kapaciteta ''Pionira''. Tako je prema zvaničnim gpodacima utakmici protiv Armanija prisustvovalo 16.723 gledalaca, protiv Žalgirisa 16.097, a protiv Virtusa 15.489 gledalaca.

Kada je u pitanju AdmiralBet ABA liga, Partizan je do sada samo jednom bio domaćin od početka sezone, i to protiv SC Derbija, kada je na tribinama bilo 6.947 gledalaca.

Kada se sabereu sve četiri pomenute utakmice u oba takmičenja, crno-bele je u ''Štark Areni'' bodrilo ukupno 55.256 navijača.

Podsetimo, crno-beli su tokom leta oborili rekord Evrolige po broju prodatih sezonskih karata, čak 11.500 su prodali, a pravi evroligaški spektakli se tek očekuju kada u ''Arenu'' budu stizali najtrofejniji evropski klubovi.

Prilika da se ova brojka značajno uveća je već večeras od 21 čas, kada crno-belima u goste dolazi Mega MIS. U AdmiralBet-u, kvota na Partizanovu pobedu uz hendikep -17.5 iznosi 1.96.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke