Partizanov problem teške noge, Čanak očekuje da stanje bude bolje kako liga odmiče

Autor: Pavle Knežević
nedelja 22.04.2018.
23:32
Izvor: Sportske.net

Igračima teške noge, a povređene nećemo uskoro gledati.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak kaže da njegova ekipa još nije sveža, ali da je večeras pobedila FMP u trenucima u kojima je imala kontrolu. Očekivao je i pitanja o umoru, na koja je imao lakonski odgovor.

"Teška utakmica za nas, kao što smo i očekivali. FMP je vrlo ozbiljna ekipa, kao što su bili i pre promena rostera. Dok god smo kontrolisali skok i naše izgubljene lopte, bili smo u dobrom ritmu. Početak treće četvrtine, u kojoj su oni imali osam ili devet ofanzivnih skokova a u četvrtoj samo jedan - mogao je da bude koban. Ali, uspeli smo nekako da se izvučemo iz teške situacije", rekao je Čanak.

Partizan je večeras pobedio 94:90 u drugom kolu Super lige Srbije. Trener crno-belih kaže da je nedostatak svežine glavni problem njegovog tima.

"Trenutno smo vrlo teški u nogama, vidi se da lako gubimo duele jedan na jedan i kod skokova u napadu nemamo dovoljno svežine. U ovom trenutku to je sve tako planski urađeno. Nadam se da ćemo biti bolji kako liga odmiče. Sad ide ono pitanje 'a od čega ste umorni kad niste igrali mesec i po dana?' Ko razume, znaće o čemu pričam.

Okrećemo se Dinamiku, timu koji je predvođen vrlo uspešnim trenerom i koji igra u hali gde je sve neobično. Tamo smo prošle godine dobili na volšeban način (posle produžetka). Utakmica neće biti laka i zbog našeg stanja, ali mislim da ćemo biti bolji kako liga odmiče
", rekao je Čanak.

Situacija sa povređenima?

"Čakarević je danas igrao i totalno je van ritma, što je i očekivano. Novica sigurno neće igrati još neko određeno vreme. Von ima problem s leđima i ne zna se kakvo je stanje, može da bude super, a i ne. Ako bude kao danas, neće igrati. Mi smo na fulu što se tiče, nismo sveži, nismo lagani. Kad to dođe na svoje, biće mnogo bolje", rekao je Čanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Monday, 23.04.2018
15:32

Kondicione pripreme su nam pokosile starije igrače i Vona (verovatno leđa stradala od tegova). Ovako zgusnuta, kratka liga, gde je svaki rezultat jako važan, čini mi se, da je zahtevao drugačije tempiranje forme tzv. Tapering, smanjenje intenziteta pred početak takmičenja, da bi se dobile lake noge i skok, kao i lake ruke i šut. Ali dobro, imali smo do sada sreće, pa se nismo okliznuli. Bilo bi glupo da se sada izgubi od Dinamika, a gubili smo u Crnoj Gori i od slabijih timova. Nadam se da će do utakmice u Železniku, sve doći na svoje mesto, kako reče Čanak. I da ćemo imati kompletan tim sa Novicom i Vonom. u formi.