Partizanov "vatromet" na i van terena protiv Funelabrade

Autor: Filip Rodic
sreda 13.09.2023.
19:51
Izvor: Sportske.net

Sentimetalna egzibicija na Tašu.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su špansku Fuenlabradu 93:63 na pripremnom meču odigranom na stadionu "Tašmajdan".

Očekivala se ubedljiva pobeda Partizana protiv španskog drugoligaša. Pričinjena je lepa košarkaška noć između dva kluba koji su neraskidivo vezani najlepšim uspomenama.

Najpoznatija imena našoj publici u redovima rivala su bivši igrač Partizana Petar Aranitović i Slovenac Blaž Mesiček.

Takođe, promovisani su novi dresovi, bela varijanta u prvom, crna u drugom poluvremenu, kao i nova pojačanja Kaminski, Ponitka, Dozijer, povratnik Jaramaz. 

Naročito zadovoljstvo navijačima pričinio je njihov ljubimac, pa potom i cele nacije, Aleksa Avramović, član srebrnog sastava Srbije sa Mundobasketa. On i predsednik KSS-a Predrag Danilović dobili su specijalna priznanja od crno-belih. 

Obradović se odlučio za prvu petorku: Panter, Ponitka, Trifunović, Ledej i Koprivica.

Crno-beli su se odmah "odlepili" nošeni Kevinom Panterom, dvocifrenim već posle pet minuta. Prednost domaćina po isteku prvih 10 minuta bila je 24:13.

Željko Obradović je svim igračima dao priliku u prvom poluvremenu. Frenk Kaminski je imao problema sa šutem, nižući tri promašaja sa distance, ali se potom spustio u reket i dolazio do lakih poena. Balša Koprivica je na startu pokazao da je zdrav, skočan i poletan, tako da su povrede i bolest prošlost. Možda i najlepši potez na meču bilo je Koprivicino silovito zakucavanje na alej-up nabacivanje Ponitke.

Mlađani Sava Drezgić je pogodio dva penala na devet sekundi do kraja i psotavio 50:28 za kraj prvog poluvremena. Posle dve deonice se jedino nisu upisali Ponitka i Dozijer.

Start trećeg perioda obeležila je spektakularna bakljada navijača. Na terenu je "vatrenu" atmosferu" ispratio Pi Džej Dozijer zakucavanjem za prve poene na meču.

Prednost je samo rasla, navijači su pravili lepu atmosferu, a mlađi igrači koristili priliku. NIje bilo pregršt atraktivnih poteza, Funelabrada je i pored ogromnog zaostatka igrala tvrdo i takmičarski.

Panter je bio najefikasniji kod Partizana sa 14 poena, Kaminski je ubacio 13, a Smailagić 12 poena. Aranitović je prednjačio kod Fuenlabrade sa 16 poena.

Za kraj je priređen vatromet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke