Partizanova magija u Vilerbanu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.10.2023.
21:44
Izvor: Sportske.net

Bez dobrog šuta za tri poena Partizan razbio Asvel!

D. Sandić
D. Sandić

Povezane vesti

Može i na ovaj način sa Asvelom. 

Posle Crvene zvezde koja je ofanzivnom klinikom srušila francuski klub, i Partizan je uspeo da savlada isti tim, ovoga puta u Vilerbanu, zahvaljujući defanzivnoj klinici ekipe Željka Obradovića. Bilo je 62:88.

Frenk Džekson i Majk Skot na jednoj, odnosno Kevin Panter i Zek Ledej na drugoj strani su vodili poentersku bitku, gledali smo rezultatsku klackalicu, a onda se priključio i Frenk Kaminski koji je sa četiri uzastopna poena doneo crno-belima 15:10. 

Usledio je period dobre igre i jednih i drugih u odbrani, izuzetna agresivnost, a Partizan je stigao i do maksimalnih plus devet početkom druge deonice, najviše je tome kumovao Pi-Džej Doužer koji je uneo dosta živosti u napad svog tima i pronalazio je način kako da razbije odbranu protivnika. 

Dva i po minuta je trebalo Asvelu da postigne poen u drugoj četvrtini, ali Partizan nije stao, Kaminski je poslao loptu Trifunoviću u ćošak za 29:16!

Svi su se zabrinuli za Kevina Pantera kada se našao na parketu, izgledalo je kao da se povredio, Obradović ga je povukao na klupu i nije se više vraćao na parket do kraja poluvremena, ali se vratio početkom drugog dela. 

Anđušić je uneo novu živost u ekipu Partizana, pa su crno-beli držali prednost, a posle poena Kaminskog bilo je i 24:39. 

Fantastična akcija Pantera i Smailagića posle čega su crno-beli stigli i do maksimalnih 20 poena viška. Apsolutnu dominaciju crno-belih potvrdio je Ledej zakucavanjem posle promašene trojke Smailagića, a posle poena Smailagića Partizan je imao novu maksimalnu prednost, 61:38!

Potpunu nemoć Asvela dokazao je Nando De Kolo koji je promašio čitav obruč prilikom otvorenog šuta za tri poena, a onda neverovatna serija Partizana, polaganje Avramovića, zakucavanje Nanelija za 65:38 i to sve uz tehničku grešku domaće klupe! Ubrzo je bilo i 30 poena razlike, sve se to dešavalo na tri minuta do kraja treće deonice. 

Konačno se pojavio i Mateuš Ponitka na parketu, kao i Balša Koprivica, a Partizan je stao, Asvel je vezao šest poena, smanjili su i na 20 poena razlike, ali onda je tek usledila, verovali ili ne, treća trojka Partizana preko Nanelija na 8 minuta do kraja susreta. 

Do tog trenutka Partizan je za tri poena šutirao 2 od 13.

Na šest minuta do kraja, svi igrači Partizana su stigli do poena nakon što se Koprivica upisao u strelce, a onda je Naneli pogodio još jednu trojku za +28, a onda zakuvanje Koprivice za povratak najvećeg vođstva!

Tražio je Obradović i od košarkaša Partizana maksimalnu ozbiljnost kada je već sve bilo rešeno, besneo je u jednom trenutku kraj terena, a Asvel je na kraju uspeo da ublaži prednost crno-belih. 

Na kraju, Naneli 17 poena, Ledej 13 uz 7 skokova, Smailagić je dodao 12, a Panter 11. Dodajmo i da je danas ekipa Partizana bila oslabljena neigranjem Ognjena Jaramaza. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke