Partizanova osma u nizu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.02.2015.
19:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana nastavljaju sa pobedama u ABA ligi. Večeras pred oko šest i po hiljada ''Grobara'' u ''Pioniru'', crno-beli prema očekivanju savladali ekipu Levskog iz Sofije - lako i ubedljivo.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ekipa Duška Vujoševića večeras je pred svojim navijačima, u prepoznatljivoj atmosferi koju prave ''Grobari'' u ''Pioniru'', deklasirala poslednjeplasirani Levski iz Sofije rezultatom 94-66.

Crno-belima je ovo već osma uzastopna pobeda u ABA ligi, ukupno četrnaesta, uz sedam poraza, pa je pitanje plasmana u plej-of po svemu sudeći rešeno, imajući u vidu da Olimpija i Krka, koje dele peto mesto, sada zsostaju po tri pobede za aktuelnom šampionom Srbije.

Što se večerašnje utakmice tiče, gosti iz Sofije su samo tokom prve, a donekle i tokom druge četvrtine uspevali da pariraju Partizanu, i to najviše zahvaljujući šutevima za tri poena Videnova, Angelova i Ivanova.

Međutim, razlika u kvalitetu je bila evidentna u korist Partizana, iako su se Bugari uoči ovog susreta pojačali nekolicinom igrača.

Crno-beli su na poluvreme otišli vođstvom od sedam poena razlike (46-39), u trećoj deonici su svoju prednost učinili dvocifrenom, a u poslednjih deset minuta to je već bila ''igra mačke i miša''.

Postavljalo se samo pitanje kojom će razlikom Partizan dobiti ovaj meč, a trener Duško Vujošević je pružio priliku svim raspoloživim igračima. U samom finišu je prave ovacije sa tribina dobio mladi Grk Janis Kuzeloglu, koji je za samo dva i po minuta u igri uspeo da upiše pet poena, od toga jednu trojku, a njegov učinak je mogao da bude i bolji da je na kraju realizovao zakucavanje.

Na kraju - 94:66 za Partizan, u čijim je redovima najefikasniji bio Edo Murić sa 15 poena, a pratili su ga Marinković sa 13 poena i osam skokova, kao i Pavlović i Milutinov sa po 12 poena.

U ekipi levskog, ubedljivo najbolji novajlija Videnov sa 25 poena, Ivanov je upisao 14, a Angelov 13 poena.

Večeras se igra još jedna utakmica u okviru 21. kola ABA lige, Metalac od 20:30h dočekuje MZT iz Skoplja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Monday, 09.02.2015
20:31

Dobili smo i Kuzeloglua Hahaha Jao, kud promasi ono zakucavanje, kakva steta Hahaha

avatar
Realan
Monday, 09.02.2015
21:05

Hahah.Kuzeloglu izdominirao :D Sad sam hteo napisati to za kucanje.Neverovatno :D Joj samo da Maric dodje, pa da se oni sto su likovali kada je Gagic otisao zavuku u rupe :D Kakvo bi to neplanirano pojacanje bilo.Otarasili se Gagica, a dosao Maric :D Osvojili bi sve!

avatar
disqus_HNYAiSUaQd
Tuesday, 10.02.2015
10:20

Pa koliko vama fali igrača , imate li vi uopšte ekipu ? Te treba ovaj te treba onaj .Zavirite malo i u NBA ligu možda bi koji došao , čujem da Novicki i Gasol nešto nisu zadovoljni . Istina je vi iz dana u dan bolje i bolje igrate , popravljate formu dok smo mi u padu forme i sigurno da će do kraja biti neizvesno i u plej ofu je svašta moguće . Na kraju i prošle godine smo čitavo vrijeme bili prvi pa na kraju izvisismo . Objektivno još se ništa ne zna .

avatar
Opaki gad
Tuesday, 10.02.2015
01:16

Mislis da je neplanirano??nPonudio njemu Dulo masan kes da raskine ugovor i dodje, nista ti ne brini...

avatar
Realan
Monday, 09.02.2015
22:10

Gde ga cekas da cekamo zajedno ? :D

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Monday, 09.02.2015
21:44

Ja jos uvek cekam i pleja:-D